Πάνω από 11.000 οι περικοπές θέσεων εργασίας στις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 11.000 οι περικοπές θέσεων εργασίας στις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ
Σε περισσότερες από 11.000 υπολογίζονται οι περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες έχουν προχωρήσει ή θα προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Σε περισσότερες από 11.000 υπολογίζονται οι περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες έχουν προχωρήσει ή θα προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αυξημένα κόστη που προκάλεσε το κύμα προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τελευταίο παράδειγμα η Citigroup, η οποία τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποίησε την πρόθεσή της να απολύσει περίπου 5.000 υπαλλήλους της, κυρίως από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ οι περικοπές θα επηρεάσουν και τους εργαζόμενους σε φυσικά καταστήματα που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες της τράπεζας.

Νωρίτερα μέσα στο 2023, αντίστοιχες αποφάσεις για χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας είχαν λάβει και οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι χιλιάδες απολύσεις έρχονται καθώς οι αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες τους, οι οποίες αυξήθηκαν ραγδαία την εποχή της πανδημίας, όταν και αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε μπαράζ προσλήψεων ώστε να ανταποκριθούν στην έκρηξη των συναλλαγών που έφεραν τα lockdown και τα μέτρα περιορισμού.

Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες επιβράδυνε τη δραστηριότητα των τραπεζικών κολοσσών στη διάρκεια του 2022, ενώ η οικονομία ανέκαμψε με βραδύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν.

«Η παρούσα κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ίσως μια από τις πιο δύσκολες από την οικονομική κρίση του 2008», ανέφερε ο Max Kemnitzer, διευθύνων σύμβουλος για τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Michael Page.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Σε εξέλιξη ο νέος γύρος απολύσεων - Πάνω από 22.000 περικοπές σε λίγους μήνες

Προς νέο γύρο απολύσεων η Citi - Κόβει 50 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο

Vodafone: Κόβει 11.000 θέσεις εργασίας - Ο μαζικότερος γύρος απολύσεων στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider