Intel: Σε συζητήσεις για να γίνει βασικός επενδυτής στην IPO εταιρείας τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Σε συζητήσεις για να γίνει βασικός επενδυτής στην IPO εταιρείας τσιπ
Intel
H βρετανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, Arm, που στηρίζεται από την SoftBank Group, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Intel Corp, για να αναλάβουν τον ρόλο του βασικού επενδυτή.

H βρετανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, Arm, που στηρίζεται από την SoftBank Group, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Intel Corp, για να αναλάβουν τον ρόλο του βασικού επενδυτή σε μία από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές της χρονιάς, μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Arm πραγματοποίησε συζητήσεις με άλλες εταιρείες σχετικά με τη συμμετοχή στην IPO, σύμφωνα με τις πηγές που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή το θέμα παραμένει ιδιωτικό. Οι συζητήσεις βρίσκονται στην αρχή και θα μπορούσαν σύντομα να τερματιστούν πριν την δημόσια προσφορά, ενώ επίσης είναι ασαφές πόσα χρήματα θα επενδυθούν στην Arm ή ποια θα είναι η νέα δομή της.

Η Arm στοχεύει να «σηκώσει» έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημόσια προσφορά στη Νέα Υόρκη αργότερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με το Bloomberg News. Οι μετοχές της SoftBank αυξήθηκαν περισσότερο από 7% το πρωί της Τετάρτης στο Τόκιο.

Εκπρόσωποι της Intel και της Arm αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η προσθήκη ενός βασικού επενδυτή σε μία IPO μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον και το momentum, ειδικά σε μία δύσκολη αγορά για νέες προσφορές. Εάν οι συζητήσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, η Intel τελικά θα ενταχθεί στο prospectus της IPO της Arm.

Οι anchor investors που αγοράζουν μετοχές αξίας μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια στις IPOs των εταιρειών τσιπ. Η επενδυτική εταιρεία General Atlantic επένδυσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στη δημόσια προσφορά της Mobileye Global, εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η Intel, την περασμένη χρονιά, ενώ η Qualcomm, επένδυσε στην προσφορά της GlobalFoundries το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider