Εξαγορά Activision: Η αμερικανική αρχή ανταγωνισμού ζητά την αναστολή του deal με τη Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά Activision: Η αμερικανική αρχή ανταγωνισμού ζητά την αναστολή του deal με τη Microsoft
Την αναστολή της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft ζητά από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο η αμερικανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (FTC).

Την αναστολή της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft ζητά από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο η αμερικανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (FTC).

Συγκεκριμένα, η αμερικανική αρχή επιδιώκει να σταματήσει την ολοκλήρωση του deal των 69 δισ. δολαρίων πριν από τη λήξη της προθεσμίας της συμφωνίας στις 18 Ιουλίου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μία διοικητική διαδικασία για να εξακριβώσει αν και ποιοι κίνδυνοι εγείρονται από την εξαγορά αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη ακροαματική διαδικασία για το ζήτημα της εξαγοράς θα γίνει στις αρχές Αυγούστου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο όπως τονίζεται οι δύο εταιρείες σκοπεύουν ως τότε να έχουν ολοκληρώσει την συμφωνία που επιτεύχθηκε το φθινόπωρο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Μαΐου, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την εξαγορά της εταιρείας gaming - στην οποία ανήκουν βιντεοπαιχνίδια-φαινόμενα, όπως τα Call of Duty, Candy Crash, World of Warcraft, Diablo και Overwatch από τη Microsoft για 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, stop στην εξαγορά μαμούθ επιρχείρησε να βάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία στα τέλη Απριλίου «πάγωσε» το deal των 69 δισ. δολαρίων, καθώς εκτιμάται πως πιθανή ολοκλήρωση της συμφωνίας θα πλήξει τον ανταγωνισμό στην αγορά.

«Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. «Πιστεύουμε ότι η επιτάχυνση της νομικής διαδικασίας στις ΗΠΑ θα φέρει τελικά περισσότερες επιλογές και ανταγωνισμό στην αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider αναμένει πλήγμα έως και 2 δισ. δολαρίων από ακυρωθέν deal

Έφαγε όλα τα δαχτυλίδια αρραβώνων ο κορονοϊός - Στον πάτο οι πωλήσεις

«Βγάζω 7.500 ευρώ και δουλεύω 2 ώρες την ημέρα» - Η «μυστική συνταγή» 24χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider