Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse
Στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, δημιουργείται μια τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και μεγαλύτερη ισχύ στη διαχείριση πλούτου.

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse ανακοίνωσε η UBS, στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 που θα δημιουργήσει μια ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και μεγαλύτερη ισχύ στη διαχείριση πλούτου με 120.000 άτομα εργατικό δυναμικό.

Σε ανοικτή επιστολή τους ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι και ο πρόεδρός της Κολμ Κέλεχερ δήλωσαν πως «αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου». «Θα συγκεντρώσουμε την τεχνογνωσία, το επίπεδο και τη διαχείριση τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse για να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο ισχυρή εταιρεία μαζί», τόνισαν.

Η εξαγορά βάζει τέλος στην 167ετή ιστορία της Credit Suisse, η οποία αμαυρώθηκε τα τελευταία χρόνια από σκάνδαλα και ζημιές. Η UBS προχώρησε στην εξαγορά ύψους 3,2 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, με τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εξαγορά εν μέσω ανησυχιών για το τραπεζικό σύστημα.

Ο όμιλος θα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία 5 τρισ. δολαρίων δίνοντας στη UBS ηγετική θέση σε αγορές, στις οποίες διαφορετικά θα χρειαζόταν χρόνια να αναδειχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φόβος στο Βερολίνο για τις κοινωνικές συνέπειες της ύφεσης στη Γερμανία

AVE: Επέκταση στο retail και τα τρόφιμα με αιχμή τα Carrefour – Νέα επενδυτική στρατηγική

gazzetta
gazzetta reader insider insider