GameStop: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της μετοχής - Προς χαμηλό διετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GameStop: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της μετοχής - Προς χαμηλό διετίας
«Η GameStop είναι καταδικασμένη» εκτιμά ο Μάικλ Πάχτερ της Wedbush Securities.

Η μετοχή της GameStop βυθίζεται άνω του 20% για δεύτερο 24ωρο και βαδίζει ολοταχώς για τη χειρότερη επίδοσή της εδώ και δύο χρόνια μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του CEO της, εντείνοντας τις ανησυχίες για τα προβλήματα της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών.

Η απομάκρυνση του πρώην στελέχους της Amazon, Matt Furlong, έγινε παράλληλα με τον διορισμό του κορυφαίου μετόχου της GameStop, Ράιαν Κοέν ως εκτελεστικού προέδρου. «Είναι δύσκολο να έχει κανείς γνώμη χωρίς επίσημη ενημέρωση, με ελάχιστη έως καθόλου επικοινωνία με επενδυτές και έλλειψη συνεπούς στρατηγικού οράματος», δήλωσε ο Andrew Uerkwitz της Jefferies. «Τα τελευταία 5 χρόνια, η GameStop είχε 5 Διευθύνοντες Συμβούλους και 3 Οικονομικούς Διευθυντές» πρόσθεσε, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι υγιές.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει σχεδόν 80% από το «ταβάνι» των 120,75 δολαρίων που έφτασε το 2021. Η επιχείρηση κατέγραψε τέταρτη συνεχή πτώση των τριμηνιαίων εσόδων της την Τετάρτη με μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες απώλειες. «Η GameStop είναι καταδικασμένη» εκτιμά ο Μάικλ Πάχτερ της Wedbush Securities. «Η έλλειψη σαφούς κατεύθυνσης και ο αδίστακτη απόλυση του Furlong είναι βέβαιο πως το έργο του Κοέν να προσελκύσει έναν κατάλληλο αντικαταστάτη, θα είναι δύσκολο» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

YouTube, cartoons και memes οι κορυφαίες προτιμήσεις των παιδιών στο διαδίκτυο

Tesla: Σε συζητήσεις για εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, αξίας 4,5 δισ. ευρώ

Τουρκική λίρα: Η Goldman Sachs περίμενε βουτιά σε 3 μήνες, αλλά ήρθε σε 3 μέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider