H GameStop απέλυσε τον CEO της - «Βουτιά» 22% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H GameStop απέλυσε τον CEO της - «Βουτιά» 22% για τη μετοχή
Η μετοχή της GameStop υποχώρησε περισσότερο από 17% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street και τη δημοσιοποίηση της απόλυσης.

Η GameStop απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Matthew Furlong και διόρισε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ryan Cohen ως εκτελεστικό πρόεδρο με άμεση ισχύ.

Η εταιρεία δεν εξήγησε τους λόγους της απόλυσης, τονίζοντας απλά πως ο Cohen θα είναι υπεύθυνος για την κατανομή κεφαλαίων και την επίβλεψη της διαχείρισης.

Η απόφαση να χωρίσει τους δρόμους με τον Furlong έρχεται λίγους μήνες αφότου το GameStop ανακοίνωσε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της σε δύο χρόνια, ενώ ήταν στο τιμόνι. Η μετοχή της GameStop υποχώρησε περισσότερο από 22% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street και τη δημοσιοποίηση της απόλυσης.

Για το δ' τρίμηνο χρήσης του 2022 που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου ανέφερε έσοδα από πωλήσεις 2,23 δισ. δολαρίων, ελαφρά μειωμένα σε σχέση με τα έσοδα 2,25 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 48,2 εκατ. δολαρίων ή 16 σεντς/μετοχή έναντι ζημιών 147,5 εκατ. δολαρίων ή 49 σεντς/μετοχή στο δ' τρίμηνο της χρήσης του 2021. Για το σύνολο της χρήσης του 2022, η GameStop ανέφερε έσοδα από πωλήσεις ύψους 5,93 δισ. δολαρίων έναντι εσόδων 6,01 δισ. δολαρίων το προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στη Wall Street: «Έχασε» τα υψηλά 10μήνου ο S&P 500

KLM: Στα ολλανδικά δικαστήρια με κατηγορίες για greenwashing

Ρεκόρ κερδών για την Trafigura το 1ο εξάμηνο και μέρισμα - «μαμούθ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider