Ελβετία: Το Κοινοβούλιο συστήνει επιτροπή διερεύνησης του deal για τη διάσωση της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Το Κοινοβούλιο συστήνει επιτροπή διερεύνησης του deal για τη διάσωση της Credit Suisse
Στη σύσταση μίας κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην κατάρρευση της Credit Suisse αλλά και στη διάσωση της από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και τέλος την εξαγορά της από την επίσης ελβετική UBS.

Στη σύσταση μίας κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην κατάρρευση της Credit Suisse αλλά και στη διάσωση της από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και τέλος την εξαγορά της από την επίσης ελβετική UBS.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την πέμπτη μόλις φορά στα χρονικά του σύγχρονου ελβετικού κράτους που λαμβάνεται η απόφαση για σύσταση μίας τέτοιας επιτροπής, καθώς οι δύο υπο-επιτροπές που συστήθηκαν για την διερεύνηση της υπόθεσης έκριναν πως μία μεγαλύτερη έρευνα σε βάθος θα πρέπει να ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας και η ρυθμιστική αρχή της χρηματοπιστωτικής αγοράς ενήργησαν ενόψει της έκτακτης διάσωσης της Credit Suisse.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την ερχόμενη Τετάρτη τα κόμματα που συμμετέχουν στον ελβετικό κοινοβούλιο θα αποφασίσουν τη σύνθεση της επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 14 βουλευτές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κοινοβούλιο της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται πως η UBS ενέκρινε την εξαγορά της Credit Suisse, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη διάσωση μιας τράπεζας με παγκόσμια δραστηριότητα από την οικονομική κρίση του 2008, ενώ η ελβετική κυβέρνηση παρείχε οικονομικές εγγυήσεις σχεδόν 120 δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση της διάσωσης της Credit Suisse, γεγονός που προκάλεσε διαφωνίες και αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider