Σουηδία: Ο όμιλος Autoliv θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Ο όμιλος Autoliv θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας
Στην περικοπή περίπου 6.000 θέσεων εργασιών προχωρά η σουηδική εταιρεία Autoliv, καθώς η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα επιταχύνει τις περικοπές δαπανών.

Στην περικοπή περίπου 8.000 θέσεων εργασιών (6.000 άμεσων και 2.000 έμμεσων) προχωρά η σουηδική εταιρεία Autoliv, καθώς η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα επιταχύνει τις περικοπές δαπανών και προστίθεται με αυτόν τον τρόπο στον μεγάλο κατάλογο εταιριών που επιταχύνουν την εξοικονόμηση κόστους μπροστά στον υψηλό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σκοπεύει να απολύσει περίπου το 11% του εργατικού της δυναμικού, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα μέτρα που θα ληφθούν το κλείσιμο πολλών μονάδων στην Ευρώπη. Οι νέες πρωτοβουλίες εκτιμάται πως θα εφαρμοστούν πλήρως έως το 2025.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν το γεωγραφικό μας αποτύπωμα για μια πιο αποτελεσματική δομή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Μπρατ. «Σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε το πώς λειτουργούμε σε όλους τους τομείς».

Τον περασμένο μήνα, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι προχωρά στην περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας και η εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Polestar δήλωσε ότι θα απολύσει το 10% του εργατικού της δυναμικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google άρχισε να κόβει την τηλεργασία

OpenAI: Η δημιουργός του ChatGPT δεν σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider