Πάνω από τους στόχους οι συνδρομητές του Disney+ στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τους στόχους οι συνδρομητές του Disney+ στην Ελλάδα
Πώς κινήθηκε η πλατφόρμα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα. Τα σχέδια για τη συνέχεια.

Πάνω από τους στόχους κινήθηκε η συνδρομητική βάση του Disney+ στην Ελλάδα, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας στη χώρα μας, κερδίζοντας κατά κύριο λόγο μερίδιο από νέους συνδρομητές που στράφηκαν σε μια δεύτερη υπηρεσία για να αυξήσουν τις επιλογές θέασής τους. Για την συνέχεια και δεδομένης της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται στο πεδίο της συνδρομητικής στην χώρα, τα στελέχη της δημοφιλούς πλατφόρμας αναμένουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, που θα τροφοδοτηθούν από το εμπλουτισμένο περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Οι συνδρομητές που εγγράφηκαν στο Disney+ ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η συνεργασία με την Vodafone TV, ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του Disney+ στο insider.gr, στα πλαίσια μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας της πλατφόρμας στη χώρα. Παρόλα αυτά απέφυγαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της αγοράς που κάνουν λόγο για 200.000 συνδρομητές μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Η καλή πορεία μέχρι και σήμερα εδράζεται αφενός στην τάση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, τα νοικοκυριά να διαθέτουν περισσότερες από μια συνδρομές παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου κι αφετέρου στις τιμές γνωριμίας με τις οποίες είχε κάνει πρεμιέρα η νέα υπηρεσία. Παρόλα αυτά βέβαια, η αλλαγή στην τιμολόγηση για τους χρήστες με το ετήσιο πακέτο (σ.σ. να θυμίσουμε ότι κατά το λανσάρισμα της πλατφόρμας η ετήσια συνδρομή προσφερόταν σε τιμή γνωριμίας 71,50 ευρώ) δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την συνδρομητική βάση.

Όπως εξήγησαν, κρίνοντας κι από τα παραδείγματα του εξωτερικού, μπορεί να υπάρξει μετακίνηση από την ετήσια συνδρομή στην μηνιαία, αλλά δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις. Κι αυτό γιατί οι χρήστες στην Ελλάδα από 1,5 συνδρομές που διατηρούσαν ανά μέσο όρο πέρυσι στρέφονται πλέον στις 2 συνδρομές, με την δεύτερη επιλογή να αποτελεί για πολλούς η υπηρεσία του Disney+.

Για την συνέχεια και δεδομένης της αποδοτικής μέχρι και σήμερα συνεργασίας με την Vodafone, η δημοφιλής υπηρεσία σχεδιάζει να συνεχίσει την αποκλειστική διάθεση της υπηρεσίας με πακέτα συμβολαίου της Vodafone TV, αν και οι προϋποθέσεις στην τιμή θα καθοριστούν από την τελευταία.

Παράλληλα η πλατφόρμα θα τροφοδοτείται συνεχώς με νέο περιεχόμενο - στις πολυαναμενόμενες αφίξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς περιλαμβάνεται για παράδειγμα το Secret Invasion και την 2η σεζόν του Loki. Τέλος, δεν αποκλείεται στη συνέχει να δούμε και παραγωγές του Disney+ να γυρίζονται στην χώρα μας, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει το τελευταίο διάστημα το ΕΚΟΜΕ, παρότι δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του Disney+

Η Vodafone ξεκινάει την εμπορική διάθεση του Disney+ μέσω του Vodafone TV

Disney+: Ξεκινάει από σήμερα στην Ελλάδα - Στα 8,99 ευρώ η μηνιαία συνδρομή

gazzetta
gazzetta reader insider insider