ING: Επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ING: Επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη α' τριμήνου
Τα καθαρά της κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 1,59 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανέρχονται στα 1,11 δισ. ευρώ.

H ING θα ξεκινήσει μια νέα επαναγορά μετοχών αφού κατέγραψε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου, υποβοηθούμενη από την αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα που έχει επιστρέψει περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους από το 2018, θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ την Παρασκευή.

Τα καθαρά της κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 1,59 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανέρχονται στα 1,11 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Reuters. Ο δείκτης CET1, ένα μέτρο φερεγγυότητας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυξήθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο στο 14,8%, πάνω από την τρέχουσα εκτίμηση του 10,73%.

Ο Στίβεν φαν Ράισγουικ, διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ιδρύματος που μετρά παρουσία σε περίπου 40 χώρες, υπογράμμισε πως: «δεν βλέπουμε μέλλον για τους εαυτούς μας στη Ρωσία».

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, χωρίς ακόμη να έχουν δει έξαρση των επισφαλών δανείων. Αυτό επέτρεψε σε καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες όπως η ING να αυξήσουν τις πληρωμές των μετόχων τους, αγοράζοντας μετοχές παρά την οικονομική αβεβαιότητα. Η ING επιβεβαίωσε τον στόχο της για αύξηση εσόδων άνω του 10% το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

MSCI Greece Rebased Index – Ειδικός Διαπραγματευτής στο νέο παράγωγο η Alpha Finance

Blackstone: Σε συζητήσεις με περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ για τη χορήγηση δανείων

Alpha Bank: Ποιοι παράγοντες στήριξαν και θα στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider