Έχασε συνδρομητές αλλά περιόρισε τις ζημιές στο α' τρίμηνο η Disney

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε συνδρομητές αλλά περιόρισε τις ζημιές στο α' τρίμηνο η Disney
Ο τζίρος της κινήθηκε οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων, με έσοδα στα 21,82 δισ. δολάρια έναντι μέσης πρόβλεψης για 21,79 δισ.

Η Disney είδε μεγάλη μείωση των συνδρομητών της αλλά περιόρισε σημαντικά τις ζημίες της κατά το α' τρίμηνο, και συγκεκριμένα περισσότερο από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός γίγαντας ανακοίνωσε απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή στα 93 σεντς, όσο προέβλεπε και η μέση εκτίμηση των αναλυτών στη Refinitiv.

Παράλληλα, ο τζίρος της κινήθηκε οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων, με έσοδα στα 21,82 δισ. δολάρια έναντι μέσης πρόβλεψης για 21,79 δισ.

Επίσης, κομβική υπήρξε η ενίσχυση των δραστηριοτήτων στα θεματικά πάρκα της Disney, με τα Shanghai Disney Resort, Disneyland Paris και Hong Kong Disneyland Resort. Συγκεκριμένα, συνέβαλαν στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων του κλάδου της εταιρείας κατά 23% σε σχέση με πέρυσι, στα 2,2 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας streaming Disney+ υποχώρησε κατά 4 εκατομμύρια από το προηγούμενο τρίμηνο στα 157,8 εκατ. σημαντικά λιγότεροι από τους 163,17 εκατ. που περίμενε η αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: «Καταφύγιο» στον Nasdaq βρήκαν οι επενδυτές μετά τον πληθωρισμό

Naval Group και NAFS ενισχύουν τη συνεργασία τους για την παραγωγή στην Ελλάδα των Κορβετών Gowind

New York Times: Η μείωση των διαφημίσεων έφερε απώλειες 9% στα έσοδα του α' τρίμηνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider