Naval Group και NAFS ενισχύουν τη συνεργασία τους για την παραγωγή στην Ελλάδα των Κορβετών Gowind

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Naval Group και NAFS ενισχύουν τη συνεργασία τους για την παραγωγή στην Ελλάδα των Κορβετών Gowind
Πέρα από το πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας, αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει τον ναυτιλιακό τομέα γενικότερα.

Ο Pierre Éric Pommellet, Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group και ο Γιώργος Προκοπίου εκ μέρους της NAFS, επιβεβαίωσαν τη δύναμη της μακροπρόθεσμης δέσμευσής τους για την αποκατάσταση της πραγματικής ικανότητας παραγωγής πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα, με πρώτη εφαρμογή την παραγωγή πλήρως τοπικά των κορβετών Gowind, στο πλαίσιο του προσεχούς προγράμματος κορβετών ΠΝ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Συμφωνία Σύμπραξης που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2023 μεταξύ NAFS και Naval Group τονίζει την προσέγγιση των μερών σε προληπτικό επίπεδο, τη δύναμη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τους και την συμβολή τους στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής ικανότητας στην Ελλάδα.

Η Naval Group έχει μια μοναδική και αποδεδειγμένη εμπειρία στη Μεταφορά Τεχνολογίας (ToT), η οποία θα ωφελήσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την ελληνική βιομηχανία και επίσης θα εγγυηθεί την έγκαιρη παράδοση των πολεμικών πλοίων Gowind HN. Το ToT που προτείνεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ευρύ και στοχεύει σε έναν πλήρη κύκλο παραγωγής όλων των κορβετών που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα (από την κοπή πλακών έως την παράδοση, μέσω της ανέγερσης τεμαχίων, του εξοπλισμού, της τοποθέτησης σε λειτουργία και των δοκιμών για την πλατφόρμα και το σύστημα μάχης).

Αυτό θα δημιουργήσει μια αποτελεσματική και εύρωστη ελληνική ικανότητα, επιτρέποντας την κατασκευή περαιτέρω πλοίων με πλήρη αυτονομία καθώς και την υποστήριξη του Gowind HN και γενικότερα των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πέρα από το πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας, αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει τον ναυτιλιακό τομέα γενικότερα.

Η εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει οριστικοποιηθεί και έχουν συσταθεί οι αποκλειστικές εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται τις πολιτικές και στρατιωτικές δραστηριότητες. Στις τελευταίες, η NAFS και η Naval Group εργάζονται από κοινού για την αναβάθμιση των ικανοτήτων του ναυπηγείου, προκειμένου να διασφαλιστεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των κορβετών.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έργου Hellenic Corvette (Ελληνική Κορβέτα), η προσέγγιση της Naval Group καθοδηγείται και διαμορφώνεται από τους ακόλουθους βασικούς παράγοντες:

  • Ένα ισχυρό πρόγραμμα Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής με σαφή στόχο να υπερβαίνει για το πρόγραμμα κορβετών το 30% της απόδοσης για το ελληνικό βιομηχανικό οικοσύστημα, με τη δημιουργία στην Ελλάδα θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης.
  • Αποκατάσταση πλήρους αυτονομίας στην Ελλάδα για ναυπήγηση και μετέπειτα υποστήριξη πολεμικών πλοίων, με πρόσβαση σε άλλες αγορές.
  • Μέγιστη κοινότητα και διαλειτουργικότητα μεταξύ Gowind HN και FDI HN.
  • Ανωτερότητα σε όλους τους τομείς πολεμικών επιχειρήσεων

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, η Naval Group και η NAFS επαναλαμβάνουν την πλήρη δέσμευσή τους έναντι της Ελληνικής Βιομηχανίας μέσω του προγράμματος Gowind HN, προς το συμφέρον του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξάρχου (Intrakat): Break even ή οριακή κερδοφορία  το 2023 – Η ΑΚΤΩΡ και η στροφή σε σταθερές ροές (ΣΔΙΤ, ΑΠΕ)

«Σπίτι μου»: Τι λένε στελέχη της κτηματαγοράς για το στεγαστικό πρόγραμμα νέων

AggregateEU: Προκηρύχτηκε ο πρώτος διαγωνισμός για από κοινού αγορά 11,6 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider