«Ανασχηματισμός» στην UBS μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανασχηματισμός» στην UBS μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse
Στην αντικατάσταση του οικονομικού διευθυντή προχωρά η UBS, στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογεί μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse.

Στην αντικατάσταση του οικονομικού διευθυντή προχωρά η UBS, στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογεί η ελβετική τράπεζα, μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η UBS, ο Τοντ Τάκνερ αναμένεται να αναλάβει νέος CFO, ενώ ο CEO της Credit Suisse Ούλριχ Κόρνερ θα γίνει μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της νέας οντότητας που θα δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωσης της εξαγοράς.

«Πρόκειται για μια κομβική στιγμή για την UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σέρτζιο Ερμότι από τη θέση του CEO και επιβλέποντας τη διαδικασία της εξαγοράς. «Μαζί θα εδραιώσουμε και θα αντιπροσωπεύσουμε το ελβετικό μοντέλο χρηματοδότησης σε ολόκληρο τον κόσμο (...)» τόνισε.

Το νομικό σκέλος της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ αρχικά η UBS θα διευθύνει τις δύο εταιρείες ως ξεχωριστές, με την καθεμία (UBS και Credit Suisse) να διατηρεί τα δικά της υποκαταστήματα, εξυπηρετώντας τους δικούς της πελάτες. Όπως σημείωσε η UBS, θα εξετάσει «όλες τις επιλογές» για την Credit Suisse, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται πιθανόν ανακοίνωση.

Ο Κόρνερ, ο οποίος σημειωτέον έχει εργαστεί και στις δύο τράπεζες, να είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της «επιχειρησιακής συνέχειας» της Credit Suisse, καθώς η UBS σχεδιάζει μία σταδιακή ενσωμάτωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών

Τράπεζες: «Έκρηξη» επιτοκιακών εσόδων το α' τρίμηνο – Αρνητική η καθαρή πιστωτική επέκταση

Τι περιμένουν οι Γερμανοί ειδικοί των αγορών από την τρέχουσα τραπεζική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider