Eli Lilly: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης για το donanemab κατά του Αλτσχάιμερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eli Lilly: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης για το donanemab κατά του Αλτσχάιμερ
Γραφεία Eli Lilly
Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 8% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της κλινικής μελέτης. 

Σημαντική επιβράδυνση στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ έδειξε η θεραπεία donanemab της Eli Lilly, σύμφωνα με στοιχεία κλινικών δοκιμών που δημοσίευσε η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης 18 μηνών, οι ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία εμφάνισαν 35% πιο αργή μείωση στη μνήμη, τη σκέψη και την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν τη θεραπεία. Οι ασθενείς που έλαβαν το donanemab είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Η Lilly σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση του donanemab στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το συντομότερο εντός του τριμήνου.

Ο Dr. Daniel Skovronsky, επιστημονικός και ιατρικός υπεύθυνος της Lilly, δήλωσε ότι η θεραπεία donanemab έδειξε το υψηλότερο επίπεδο αποτελεσματικότητας από οποιαδήποτε θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε κλινική δοκιμή, με την εταιρεία να εργάζεται για να κυκλοφορήσει στην αγορά το συντομότερο δυνατό.

Σχεδόν οι μισοί ασθενείς - 47% - που έλαβαν donanemab δεν εμφάνισαν εξέλιξη της νόσου ένα χρόνο μετά την έναρξη της θεραπείας, σε σύγκριση με το 29% που δεν έλαβαν το αντίσωμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 8% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της κλινικής μελέτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικά τα οφέλη της πρόληψης με εμβολιασμό για την οικονομία και την κοινωνία

Καρδιακή ανεπάρκεια: Τα κύρια συμπτώματα – Δράσεις ενημέρωσης από την ΕΚΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider