Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή
Το αμερικανικό τραπεζικό μεγαθήριο κατέγραψε έσοδα 39,34 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 36,19 δισ. δολάρια.

Η JP Morgan ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για το 2023 πριν από το άνοιγμα της Wall Street, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ εσόδων, ενώ η μετοχή της ενισχύεται 6% προσυνεδριακά.

Ειδικότερα, το αμερικανικό τραπεζικό μεγαθήριο κατέγραψε έσοδα 39,34 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 36,19 δισ. δολάρια σύμφωνα με αναλυτές της Refinitiv. Τα καθαρά κέρδη ήταν 12,62 δισ. δολαρίων αυξημένα κατά 52% το ίδιο διάστημα πέρυσι αλλά και πολύ παραπάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών .

Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 4,32 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,41 δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα στο τμήμα της καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής της JPMorgan αυξήθηκαν κατά 80% στα 5,2 δισ. δολάρια. Αντίθετα, η επενδυτική τραπεζική της επιβαρύνθηκε από τις χλιαρή ζήτηση για συγχωνεύσεις, εξαγορές και πωλήσεις μετοχών.

«Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε γενικά υγιείς βάσεις - οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν και έχουν ισχυρούς ισολογισμούς και οι επιχειρήσεις είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον. «Ωστόσο, τα σύννεφα καταιγίδας που παρακολουθούμε ήδη από τον περασμένο χρόνο παραμένουν στον ορίζοντα και η αναταραχή του τραπεζικού κλάδου προσθέτει σε αυτούς τους κινδύνους» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

«Αμετακίνητος» από τον «θρόνο» του Μπερνάρ Αρνό: Κέρδισε 12 δισ. ευρώ σε 1 ημέρα

Μητσοτάκης: Ανεδαφικές οι εξαγγελίες Τσίπρα – Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider