Γουόρεν Μπάφετ: Το ταξίδι στο Τόκιο ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για επενδύσεις στην Ιαπωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουόρεν Μπάφετ: Το ταξίδι στο Τόκιο ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για επενδύσεις στην Ιαπωνία
Η επίσκεψη του Μπάφετ μπορεί να φέρει αίσθημα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές στην Ιαπωνία καθώς η χώρα συνεχίζει να δοκιμάζεται από τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

Ως σήμα για επενδύσεις στην Ιαπωνία «διαβάζεται» η πρόσφατη επίσκεψη του βετεράνου επενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ, στο Τόκιο, σύμφωνα με το CNBC.

Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway ανέφερε πως έχει αυξήσει το μετοχικό ποσοστό του σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους της χώρας, τις Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Itochu Corp, Marubeni Corp. και Sumitomo Corp. Το ποσοστό που κατέχει ο Μπάφετ στις εταιρείες διαμορφώνεται στο 7,4%.

Οι μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών σημειώνουν άνοδο για 3 συνεχόμενες μέρες στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γέσπερ Κολ της Monex Group αναφέρει πως οι επιλογές του Μπάφετ αποτελούν ψήφος εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα για τους εγχώριους επενδυτές στην Ιαπωνία. «Σημαίνει πως η Ιαπωνία μπορεί να αποφέρει σημαντικές επιστροφές στους επενδυτές» πρόσθεσε.

Ο Κολ ανέφερε ακόμα πως η επίσκεψη του Μπάφετ μπορεί να φέρει αίσθημα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές στην Ιαπωνία καθώς η χώρα συνεχίζει να δοκιμάζεται από τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Σημειώνεται πως η κατανάλωση του ιδιωτικού τομέα είναι κρίσιμη για την οικονομία της Ιαπωνίας, καθώς ξεπερνά το 50% του ΑΕΠ της χώρας.

Οι εταιρείες στις οποίες επένδυσε ο Μπάφετ, γνωστές και sogo shosha, είναι πολυεθνικές που εισάγουν από ενέργεια και μέταλλα έως τρόφιμα και υφάσματα στην Ιαπωνία, ενώ προσφέρουν και υπηρεσίες στον κλάδο της μεταποίησης. Παράλληλα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας και συνέβαλαν στο «άνοιγμα» της χώρας στην παγκοσμιοποίηση.

«Για κάθε νέο εγχείρημα και για κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, οι επενδυτικοί οίκοι θα έχουν άμεση γνώση και πρόσβαση σε αυτά. Και αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί η ξεχωριστή "κεραία" της Berkshire Hathaway, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού» τόνισε ο Κολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατάρ και Μπαχρέιν αποκαθιστούν τις διπλωματικές σχέσεις τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider