Attica Bank: Αύριο οι δεσμευτικές προσφορές για το Astir 1 – Πλήρη κατοχή του Metexelixis αποκτά η Τράπεζα

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Αύριο οι δεσμευτικές προσφορές για το Astir 1 – Πλήρη κατοχή του Metexelixis αποκτά η Τράπεζα
Στην υλοποίηση του επόμενου, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στόχου εξυγίανσης της Attica Bank, αυτόν της μείωσης των κόκκινων δανείων, προχωρεί η Διοίκηση της Τράπεζας.

Στην υλοποίηση του επόμενου, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στόχου εξυγίανσης της Attica Bank, αυτόν της μείωσης των κόκκινων δανείων, προχωρεί η Διοίκηση της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, αύριο Μ. Πέμπτη, η Διοίκηση αναμένει τις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Astir I, το πρώτο χαρτοφυλάκιο NPLs, που βγάζει προς πώληση η Attica Bank. Το χαρτοφυλάκιο, ύψους 320 εκατ. ευρώ, αποτελείται από επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι συγκαταλέγονται η Bain και η Fortress.

Υλοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της Τράπεζας συστηματικό σχέδιο για την οριστική εξυγίανσή της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η Διοίκηση της Attica Bank έχει ξεκινήσει επίσης διερευνητικές επαφές για τα χαρτοφυλάκια Omega και Μetexelixis, ύψους περίπου 1,2 δισ. και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Χθες, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Πλάνου (Business Plan) και αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας την εγκριθείσα Στρατηγική Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE Strategy), έχει έρθει σε συμφωνία για την επαναπόκτηση στο παρόν στάδιο του ομολόγου κατώτερης εξοφλητικής σειράς (junior note) της τιτλοποίησης “Metexelixis”, με τελικό στόχο την υλοποίηση της πλήρους αποεπένδυσης της Τράπεζας από την εν λόγω τιτλοποίηση. Σημειώνεται ότι το junior ομόλογο της τιτλοποίησης κατείχε η QQuant και πλέον η Attica Bank θα αποκτήσει το σύνολο του χαρτοφυλακίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη στην Attica Bank, ποσό έως 300 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ, να διοχετευθεί προκειμένου να μειωθεί οριστικά το ιστορικά υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου 2022, ο δείκτης NPE της Attica Bank ανέρχεται σε 66%.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους έως 473,3 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και η ημερομηνία λήξης της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης είναι η 24η Απριλίου 2023. Στις 25 Απριλίου θα γίνουν η κατανομή και διάθεση αδιάθετων Νέων Κοινών Μετοχών, στις 26/4 η ανακοίνωση για την κάλυψη της ΑΜΚ, στις 27/4 αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Κοινών Μετοχών και στις 28 Απριλίου η έναρξη της διαπραγμάτευσής τους.
Στην ΑΜΚ της Attica Bank θα μπει ως ιδιώτης επενδυτής, με κεφάλαια 64 εκατ. ευρώ, η Thrivest. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συμμετέχει καταβάλλοντας στην ΑΜΚ το ποσό των 329 εκατ. ευρώ, ενώ με 40 εκατ. ευρώ θα συμμετέχει ο καθένας από τους άλλους δύο υφιστάμενους μετόχους, το ΤΜΕΔΕ και ο e-ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «πάγωμα» του κυμαινόμενου επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η «αξία» της ΑΚΤΩΡ και οι Παραχωρήσεις των 1,3 δισ. ευρώ – Η νέα στρατηγική

Ρεύμα: Αίτημα στις Βρυξέλλες για να παραταθεί το «δίχτυ προστασίας» στην κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider