Τα κρίσιμα Δ.Σ. για το deal Intrakat – ΑΚΤΩΡ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κρίσιμα Δ.Σ. για το deal Intrakat – ΑΚΤΩΡ
Πραγματοποιήθηκε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ για να εγκρίνει τη συμφωνία με Intrakat. Επίκεται και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Intrakat. Οι τελευταίες «λεπτομέρειες»).

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάκτωρ και Intrakat για την εξαγορά της Άκτωρ από την δεύτερη, προκειμένου να κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες της προς υπογραφή συμφωνίας, αν και στην αγορά εκτιμούν ότι τα περισσότερα που απαιτούνται έχουν γίνει και απέμεναν νομικού χαρακτήρα λεπτομέρειες και κάποιες διευθετήσεις.

Ωστόσο, είμαστε ακόμα εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων.

Τα Δ.Σ. των εισηγμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ και συζήτησε εκτενώς τους όρους της συμφωνίας, ενώ εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Ευθύμιο Μπουλούτα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου της. Πλέον, επίκειται η συνεδρίαση και του διοικητικού συμβουλίου της Intrakat (ενδεχομένως αύριο) ενώ να σημειωθεί ότι για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως απομένει να συμφωνηθούν ακόμα ορισμένα ζητήματα, ωστόσο, για τα σημαντικότερα, όπως είναι η συνεργασία της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις με τη νέα κατασκευαστική εταιρεία που θα δημιουργηθεί, έχει επέλθει συμφωνία, γεγονός που επιτρέπει την εκτίμηση ότι το πιθανότερο είναι η αγοραπωλησία να προχωρήσει.

Ο δεύτερος κατασκευαστικός πόλος

Το τίμημα κινείται στην περιοχή των 210 εκατ. με τα 100 εκατ. να καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα σταδιακά. Όπως έχουμε αναφέρει, εν λόγω συμφωνία θα οδηγήσει στη συγχώνευση των κατασκευαστικών ομίλων ΑΚΤΩΡ και Intrakat και στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου γκρουπ στη χώρα (στον εν λόγω τομέα), με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 4 δισ. ευρώ, πίσω μόνο από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πάνω από τις ΑΒΑΞ, Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Estate: Πόσο νοικιάζονται τα γραφεία – Η «εικόνα» σε βασικούς οδικούς άξονες, οι ταχύτητες και το Airbnb

Αυτοκινητόδρομος «Ιωάννινα – Κακαβιά»: «Άρωμα» εμπλοκής στον διαγωνισμό των 310 εκατ. ευρώ - Η «κοινοπραξία των μικρών»

Ακίνητα: «Κρατάει» το ανοδικό τέμπο στις τιμές κόντρα στο αυξημένο «κόστος στέγασης» 

gazzetta
gazzetta reader insider insider