Μασκ για Twitter: Αξίζει κάτω από 20 δισ. δολάρια - «Τσεκούρι» άνω του 50% από ό,τι το αγόρασα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ για Twitter: Αξίζει κάτω από 20 δισ. δολάρια - «Τσεκούρι» άνω του 50% από ό,τι το αγόρασα
O Μασκ στο email περιέγραψε επίσης το Twitter ως «αντίστροφη start-up» λόγω του πόσο γρήγορα αναδιαμορφώνει τη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ αγόρασε την Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022, όμως λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, μπορεί να αξίζει λιγότερο από το μισό.

Αυτό αναφέρεται σε ένα email που μοιράστηκε ο Μασκ με υπαλλήλους της Twitter, που ήρθε στην κατοχή της Wall Street Journal. Mάλιστα, ο Μασκ φέρεται να είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μετοχές ως πληρωμή, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης που πλέον υπολογίζεται σε περίπου 20 δισ. δολάρια.

Όπως τονίζεται, η δυνατότητα ρευστοποίησης θα έρθει σε περίπου έναν χρόνο, όταν οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν μέρος των ιδίων κεφαλαίων τους, γράφει η WSJ επικαλούμενη email που εστάλη στο προσωπικό αργά την Παρασκευή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα προαίρεσης σε τέσσερα χρόνια.

Μέχρι στιγμής δεν αποσαφηνίζεται πόσοι εργαζόμενοι έλαβαν την προσφορά και ποια είναι η αξία των μετοχών. Το Twitter απάντησε με emoji στο αίτημα της WSJ για σχόλιο, καθώς -όπως επισημαίνεται- σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Μασκ, το Twitter θα απαντά με emoji σε ερωτήσεις των ΜΜΕ.

O Μασκ στο email περιέγραψε επίσης το Twitter ως «αντίστροφη start-up» λόγω του πόσο γρήγορα αναδιαμορφώνει τη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η Wall Street Journal σημείωσε επίσης ότι η Fidelity - ένας από τους συνεπενδυτές που υποστήριξαν την εξαγορά του Twitter από Μασκ - μείωσε το μερίδιό της στην επιχείρηση κατά 56% τον Νοέμβριο.

Η εποχή Μασκ στο δημοφιλές social media είναι ταραχώδης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαζικές απολύσεις, μια άβολη αντιπαράθεση με έναν πρώην υπάλληλο με αναπηρία - όπως και μπαράζ φυγής διαφημιστών, μάχη με τα fake news και δυσκολίες στην εγκαθίδρυση της συνδρομής για το Twitter Blue.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έστειλε επίσης 12 επιστολές στο Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απολύσεις και το Twitter Blue.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Smart Readiness: Ξεκινά το κουπόνι επιδότησης για εγκατάσταση οπτικών ινών σε κτίρια

Intrakat – ΑΚΤΩΡ: Πώς η συμφωνία θα αλλάξει το τοπίο στις υποδομές

Eurobank: Διευκρινίσεις για το δάνειο στην «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ» με εγγυητή τον Ν. Παπαθανάση

gazzetta
gazzetta reader insider insider