Ο νέος CEO των Starbucks θα εργάζεται μισή ημέρα κάθε μήνα ως… barista

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο νέος CEO των Starbucks θα εργάζεται μισή ημέρα κάθε μήνα ως… barista
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την υποστελέχωση και τον αναξιόπιστο προγραμματισμό ως λόγους για δημιουργία ενός συνδικάτου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks Λάξμαν Ναρασιμχάν είπε στους υπαλλήλους του την Πέμπτη ότι θα εργάζεται μισή μέρα κάθε μήνα σε μια από τις τοποθεσίες των καταστημάτων.

Ο 55χρονος ανέλαβε το τιμόνι τη Δευτέρα και θα ηγηθεί της συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας την Πέμπτη. Μπήλε στα Starbucks τον Οκτώβριο, ξοδεύοντας μήνες μαθαίνοντας την επιχείρηση, ενώ έλαβε 40 ώρες εκπαίδευσης ως barista, φορώντας την εμβληματική πράσινη ποδιά του καταστήματος.

«Για να μας κρατάω κοντά στην κουλτούρα και τους πελάτες μας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μας, σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι σε καταστήματα για μισή μέρα κάθε μήνα και περιμένω από κάθε μέλος της ηγετικής ομάδας να διασφαλίσει ότι υπάρχει σύνδεση και αφοσίωση στη συζήτηση με τα καταστήματά μας για τη βελτίωσή τους», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι η όλη του στάση του Ναρασίμχαν έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σχέση της εταιρείας με τους baristas της. Ήδη, περισσότερες από 190 τοποθεσίες των Starbucks, ψήφισαν υπέρ της έναρξης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Πριν ενταχθεί στα Starbucks, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Reckitt, η οποία κατέχει μάρκες όπως η Lysol και η Durex. Στο παρελθόν εργαζόταν σε PepsiCo και McKinsey.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Deustche Bank έβαψε «κόκκινες» τις ευρωαγορές: Βαριές απώλειες για τις τράπεζες

Τι τρέχει με την Deutsche Bank: Είναι το επόμενο κομμάτι στο «ντόμινο» της τραπεζικής κρίσης;

Οι «σορτάκηδες» πλουτίζουν από την πτώση της Deutsche Bank: Έβγαλαν 100 εκατ. δολάρια σε 2 εβδομάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider