H Nike ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο χρήσης - Στα 12,3 δισ. τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nike ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο χρήσης - Στα 12,3 δισ. τα έσοδα
Σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Nike στο γ' τρίμηνο για την οικονομική χρήση του 2023.

Σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Nike στο γ' τρίμηνο για την οικονομική χρήση του 2023, με την μετοχή της να ενισχύεται κατά 3,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street.

Πιο αναλυτικά, η Nike ανέφερε έσοδα από πωλήσεις στα 12,39 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 11,47 δισ. δολάρια. Στο αντίστοιχο τρίμηνο για τη χρήση του 2022, η Nike είχε αναφέρει έσοδα 10,87 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο αμερικανικός κολοσσός στο λιανεμπόριο αθλητικών ειδών ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων ή 0,79 δολαρίων/μετοχή έναντι πρόβλεψης αναλυτών της Refinitiv για κέρδη 0,55 δολαρίων/μετοχή.

Ωστόσο, η εταιρεία είδε τα περιθώρια κέρδους της να μειώνονται εκ νέου στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς βρίσκεται εν μέσω της διαδικασία ξεφορτώματος του πλεονάζοντος αποθέματος που προκαλούν οι αναταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και οι εναλλαγές στις προτεραιότητες των καταναλωτών.

Το αντίστοιχο τρίμηνο για τη χρήση του 2022, η Nike είχε καταγράψει κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων ή 87 σεντς/μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Κέρδη στο τρίμηνο για πρώτη φορά σε δύο χρόνια - «Άλμα» 30% για τη μετοχή

Credit Suisse: 13.500 δολάρια, ο «λογαριασμός» της διάσωσης για κάθε Ελβετό

«Εφιάλτης» 11 ημερών: Το χρονικό για το πώς «γονάτισαν» 4+1 τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider