FedEx: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 8% για τη μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FedEx: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 8% για τη μετοχή της
Για ολόκληρο το 2023, η FedEx προσδοκά σε κέρδη ανά μετοχή από 14,60 έως 15,20 δολάρια, υψηλότερα από προηγούμενη πρόβλεψη.

Η μετοχή της FedEx εκτινάχθηκε μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Πέμπτη, αφού τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες και αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις για τα κέρδη της, καθώς περιορίζει επιθετικά τα κόστη της εν μέσω της συνεχιζόμενης ασθενέστερης ζήτησης.

Ειδικότερα, η εταιρεία μεταφορών ανέφερε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 771 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 3,05 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,11 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,20 δολάρια ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 23,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Για ολόκληρο το 2023, η FedEx προσδοκά σε κέρδη ανά μετοχή από 14,60 έως 15,20 δολάρια, υψηλότερα από προηγούμενη πρόβλεψη.

Μπορεί τα κέρδη για το γ' τρίμηνο να είναι χειρότερα από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρόνιας, όμως ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet και έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 2,71 δολάρια αλλά «έχασε» τα έσοδα των 22,72 δισεκατομμύρια δολάρια.

H μετοχή της μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε άλμα 8%, ενώ έχει υποχωρήσει 12,4% τους τελευταίους 12 μήνες. Η FedEx αύξησε τις τιμές και προσπάθησε να κόψει το λειτουργικό της κόστος, μειώνοντας τις αεροπορικές και χερσαίες αποστολές αφού υπήρξε ασθενέστερη ζήτηση για ηλεκτρονικό εμπόριο και παραδόσεις, μετά την έκρηξη κατά τη διάρκεια του lockdown πανδημίας.

Ο αναλυτής της Stifel Nicolaus, Μπρους Τσαν, σε ένα σημείωμα εκτίμησε ότι οι προσπάθειες της FedEx να μειώσει το κόστος διαφαίνονται ως μια «επιτακτική επενδυτική ευκαιρία στην τρέχουσα περίοδο». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η οικονομία παρουσιάζει «ουσιώδεις κινδύνους» για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hellenic Train: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη

«Πράσινη» η Wall Street μετά το «ναι» για «ένεση» 30 δισ. δολ. στη First Republic Bank - Ράλι 10% για τη μετοχή της

Έντεκα τραπεζικοί κολοσσοί με 30 δισ. δολ. διασώζουν την First Republic Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider