Το fund Apollo εξαγοράζει την Univar για 8,1 δισ. δολάρια - Ενδιαφέρον για την απόκτηση δανείων της SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το fund Apollo εξαγοράζει την Univar για 8,1 δισ. δολάρια - Ενδιαφέρον για την απόκτηση δανείων της SVB
Η Apollo και η Blackstone εξετάζουν την εξαγορά ενός μέρος του χαρτοφυλακίου των δανείων της Silicon Valley Bank, που «βάρεσε κανόνι» την περασμένη εβδομάδα.

Το fund Apollo Global Management ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας χημικών Univar Solutions έναντι 8,1 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της δεύτερης, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το deal αποτιμά την αξία της Univar σε 36,15 δολάρια ανά μετοχή όταν στο κλείσιμο της Δευτέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο η μετοχή έκλεισε στα 31,17 δολάρια ανά μετοχή.

Σημειώνεται πως στις αρχές του Ιανουαρίου η Univar ανακοίνωσε το αδιέξοδο στις συζητήσεις για τη συγχώνευση με τη γερμανική εταιρεία χημικών Brenntag, προσθέτοντας τότε ότι θα εξερευνήσει τις προτάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της Apollo κερδίζει 2,4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Η μετοχή της Univar έφτασε να κερδίζει άνω του 13%, προτού τεθεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η Apollo «βλέπει» τα δάνεια της SVB

Εξάλλου, η Apollo και η Blackstone εξετάζουν την εξαγορά ενός μέρος του χαρτοφυλακίου των δανείων της Silicon Valley Bank, που «βάρεσε κανόνι» την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τα δύο funds εξετάζουν την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB. Η τράπεζα διακρατούσε δάνεια αξίας 73,6 δισ. δολαρίων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, καταθέσεις ύψους 175 δισ. δολαρίων και συνολικά assets που ξεπερνούσαν τα 209 δισ. δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο δανείων της SVB θεωρείται θελκτικό και δεν αποτελεί λόγο για την κατάρρευση της τράπεζας, σύμφωνα με άτομα της αγοράς, μετέδωσε το BBG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider