Cenergy: Αυξημένες κατά 35% οι πωλήσεις στο 2022 - Ισχυρή κερδοφορία για τον κλάδο καλωδίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy: Αυξημένες κατά 35% οι πωλήσεις στο 2022 - Ισχυρή κερδοφορία για τον κλάδο καλωδίων
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 35% σε ετήσια βάση κατέγραψε η Cenergy Holdings το 2022, με την εταιρεία να σημειώνει πως το προηγούμενο έτος χαρακτηρίστηκε από την ισχυρή κερδοφορία για τον κλάδο καλωδίων, και την ανάκαμψης για τον κλάδο σωλήνων χάλυβα.

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 35% σε ετήσια βάση κατέγραψε η Cenergy Holdings το 2022, με την εταιρεία να σημειώνει πως το προηγούμενο έτος χαρακτηρίστηκε από την ισχυρή κερδοφορία για τον κλάδο καλωδίων και την ανάκαμψη για τον κλάδο σωλήνων χάλυβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας για το 2022:

  • Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,43 δισ. ευρώ (35% αύξηση σε ετήσια βάση).
  • Η λειτουργική κερδοφορία φτάνει σε ιστορικά υψηλά, με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται στα 137 εκατ. ευρώ (31% αύξηση σε ετήσια βάση) ως αποτέλεσμα τόσο της ισχυρής δυναμικής στον κλάδο των καλωδίων, όσο και της ανάκαμψης στον κλάδο σωλήνων χάλυβα. Βασικός μοχλός κερδοφορίας παραμένει η αποτελεσματική υλοποίηση των ενεργειακών έργων.
  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών 2 ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022 καθώς και οι δύο κλάδοι πέτυχαν σημαντικές αναθέσεις έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Ο καθαρός δανεισμός 1 αυξήθηκε κατά 174 εκατ. ευρώ λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.
  • Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 60 εκατ. ευρώ έναντι 22 εκατ. ευρώ το 2021.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την έγκριση μεικτού μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας.
  • Έγιναν κεφαλαιουχικές δαπάνες 79 εκατ. ευρώ, για την απαιτούμενη περαιτέρω επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στον κλάδο καλωδίων, τόσο στα υποβρύχια όσο και στα χερσαία καλώδια.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings δήλωσε:

«Η ισχυρή λειτουργική επίδοση και στους δύο κλάδους για το 2022 επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο αλλά και τη σημαντική συμβολή μας στη προσπάθεια προς την ενεργειακή μετάβαση. Ο κλάδος καλωδίων παρέμεινε ο βασικός πυρήνας της κερδοφορίας του Ομίλου, καθώς τόσο ο τομέας των έργων όσο και αυτός των προϊόντων διατηρούν την ισχυρή δυναμική τους, ενώ η Σωληνουργεία Κορίνθου επανήλθε στην κερδοφορία, σηματοδοτώντας την περαιτέρω ανάπτυξή της στο προσεχές μέλλον.

Ταυτόχρονα, το εμπορικό μας τμήμα εξασφάλισε σημαντικές αναθέσεις σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών σε νέο ιστορικά υψηλό μέγεθος της τάξης των 2 δισ. , γεγονός που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλό μας. Αυτό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παρέχει την ευχέρεια για τον προγραμματισμό νέων επενδύσεων που θα καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για εξηλεκτρισμό, που πηγάζει από την επιταχυνόμενη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Με το νέο επενδυτικό πρόγραμμα στο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων, που ξεκινά το 2023, επιδιώκουμε να απαντήσουμε δυναμικά στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας, αλλά και όλων των άλλων συμμετόχων και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε σταθερή ανάπτυξη και επαρκή κερδοφορία».

Πρόταση διανομής μερίσματος και Επικαιροποίηση Οικονομικού Ημερολογίου 2023

Η Cenergy Holdings S.A. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στις 8 Μαρτίου 2023 αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της την έγκριση διανομής μεικτού μερίσματος που ανέρχεται στο ποσό των 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το τελικό καθαρό μέρισμα δύναται να διαφοροποιηθεί, καθώς οι βελγικές φορολογικές αρχές επιβάλλουν παρακράτηση φόρου
και διατυπώσεις φορολογικής συμμόρφωσης, ανάλογα με τη φορολογική κατοικία του μετόχου

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023.

Συνεπώς, το Οικονομικό Ημερολόγιο της εταιρείας για το έτος 2023, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων 2022 (Τηλεδιάσκεψη) σε επενδυτές και αναλυτές
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Δημοσίευση Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2022
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2023
Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Αποκοπή μερίσματος χρήσης 2022
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023

Δικαιούχοι μερίσματος χρήσης 2022 - Record Date
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023

Έναρξη καταβολής μερίσματος χρήσης 2022
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2023
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jumbo: Με το «δεξί» το 2023 με αύξηση τζίρου 40% στο πρώτο δίμηνο

Jefferies: «Βλέπει» διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Συνεχίζεται η «έκρηξη» του ελληνικού ΑΕΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider