Home Depot: Τα έσοδα δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Home Depot: Τα έσοδα δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τις εκτιμήσεις
Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε η Home Depot για το δ' τρίμηνο, ωστόσο τα έσοδά της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αναμενόμενα.

Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε η Home Depot για το δ' τρίμηνο, ωστόσο τα έσοδά της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αναμενόμενα.

Αναλυτικά, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 0,3% στα 3,30 δολάρια, σε σύγκριση με τα 3,28 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 35,83 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 35,97 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 0,3%.

Εν μέσω του πληθωρισμού-ρεκόρ, της αλλαγής στη συμπεριφορά των καταναλωτών και της επιβράδυνσης της αγοράς κατοικίας, η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού κατάφερε επανειλημμένως να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street το τελευταίο έτος, αλλά έμεινε λίγο πίσω στις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις.

Η εταιρεία το απέδωσε αυτό στη μείωση του κόστους της ξυλείας, η τιμή της οποίας είχε εκτοξευθεί λόγω των ελλείψεων σε εθνικό επίπεδο το οικονομικό έτος 2021. Η πτώση της ξυλείας επηρέασε αρνητικά τις συγκρίσιμες πωλήσεις κατά 0,7%, ανέφερε η εταιρεία.

Συγκρατημένη για το 2023

Η εταιρεία παρείχε συγκρατημένες προβλέψεις για τη χρήση 2023, καθώς αναμένει ότι οι πωλήσεις και οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα. Προβλέπει περιθώριο λειτουργικού κέρδους περίπου 14,5%, το οποίο επηρεάζεται από την επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων που πραγματοποιεί η Home Depot για την αύξηση των μισθών.

Ο οικονομικός διευθυντής της Home Depot, Richard McPhail, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα είναι αμετάβλητες τα επόμενα τρίμηνα και ότι θα υπάρξει κάποια πίεση στον τομέα των αγαθών, γεγονός που οδήγησε στο χλιαρό guidance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισιτήριο εισόδου θα πληρώνουν πλέον όσοι επισκέπτονται τη Βρετανία - Και οι Έλληνες στη λίστα

gazzetta
gazzetta reader insider insider