«Ασανσέρ» οι τιμές της Tesla - 4η αλλαγή στις ΗΠΑ μέσα σε 2 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασανσέρ» οι τιμές της Tesla - 4η αλλαγή στις ΗΠΑ μέσα σε 2 μήνες
Η τιμή για το crossover Model Y αυξάνεται κατά 1.000 δολάρια στα 58.990 δολάρια, ενώ η τιμή για το sedan Model 3 μειώνεται κατά 500 δολάρια στα 42.990 δολάρια.

Σε μια ακόμα αλλαγή της τιμής για τα οχήματα της στις ΗΠΑ προχώρησε η Tesla, με την εταιρεία του Έλον Μασκ να έχει αλλάξει τις τιμές για τα μοντέλα Model 3 και Model Y για τέταρτη φορά από την αρχή του 2023.

Σύμφωνα με το site της Tesla, η τιμή για το crossover Model Y αυξάνεται κατά 1.000 δολάρια στα 58.990 δολάρια, ενώ η τιμή για το sedan Model 3 μειώνεται κατά 500 δολάρια στα 42.990 δολάρια.

Και τα δύο μοντέλα υπάγονται στο καθεστώς μειωμένου φόρου, ύψους 7.500 δολαρίων, που δίνει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο η Tesla μείωσε τις τιμές για τα αυτοκίνητα της σε όλες τις μεγάλες αγορές που δραστηριοποιείται.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Tesla, o Τάισον Τζόμινι, αντιπρόεδρος στον τομέα data and analytics της ερευνητικής εταιρείας J.D. Power, παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει αυτοκινητοβιομηχανία να προβαίνει σε μία τόσο άμεση και μεγάλη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα.

Με τις τελευταίες αλλαγές, η τιμή του Model Y είναι ακόμα 16% φτηνότερη από αυτή που ήταν στις αρχές Ιανουαρίου και η τιμή για το Model 3 είναι 9% χαμηλότερη στις ΗΠΑ σε σχέση με την αρχή του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider