Tesla: «Γκρίνια» από πελάτες της μετά τις μειώσεις των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: «Γκρίνια» από πελάτες της μετά τις μειώσεις των τιμών
Αντιδράσεις μεταξύ των πελατών της έχει πυροδοτήσει η απόφαση της Tesla να μειώσει τις τιμές μοντέλων της, καθώς πολλοί έμειναν εκτός για λίγες μόλις ημέρες.

Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η απόφαση της Tesla να μειώσει τις τιμές μοντέλων της, τη στιγμή όσοι πελάτες της προχώρησαν σε αγορά ακόμα και μόλις λίγες ημέρες πριν τις σχετικές ανακοινώσεις, πλήρωσαν πολλά περισσότερα χιλιάδες δολάρια.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η εταιρεία μείωσε τις τιμές κατά σχεδόν 20% σε μέρος των αυτοκινήτων της, τη στιγμή που ανταγωνιστές της ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Tesla, o Τάισον Τζόμινι, αντιπρόεδρος στον τομέα data and analytics της ερευνητικής εταιρείας J.D. Power, παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει αυτοκινητοβιομηχανία να προβαίνει σε μία τόσο άμεση και μεγάλη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα.

Η Wall Street Journal σε σχετικό της δημοσίευμα, παραθέτει την περίπτωση ενός πελάτη της Tesla, ο οποίος στα τέλη του Δεκεμβρίου (και λίγο πριν ανακοινωθεί η πτώση στις τιμές) πλήρωσε 65.000 δολάρια (εξαιρουμένων των φόρων) για ένα Model Y, συμπεριλαμβανομένης και έκπτωσης 7.5000 δολαρίων που του είχε προσφερθεί από την εταιρεία σε εκείνη τη φάση.

Με τις τελευταίες μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της Tesla, υπολογίζεται ότι ο ίδιος θα είχε εξοικονομήσει περίπου 5.000 δολάρια.

«Ήταν απλώς μια υπενθύμιση και παγίωση γιατί δεν μπορώ πλέον να εμπιστευτώ την Tesla» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίκας Χάνα.

Την ίδια ώρα, ο διαχειριστής ενός καναλιού στο YouTube που εστιάζει σε θέματα σχετικά με την Tesla ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές, ζητώντας το εξής: Οι πελάτες της Tesla που αγόρασαν αυτοκίνητο πριν τις μειώσεις των τιμών να έχουν δωρεάν ή με έκπτωση ενημερώσεις λογισμικού. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί 6.000 υπογραφές.

Σκοπός, σύμφωνα με τον Ντένις Γουάνγκ, είναι να υπάρξει μία αντιστάθμιση για τους πελάτες της Tesla. «Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία» προκειμένου να αποκαταστήσουν το κλίμα, σχολίασε ο ίδιος.

Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα της εφημερίδας για σχόλιο σχετικά με τις αντιδράσεις των πελατών.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε, εν τω μεταξύ, ότι η ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla έχει ενισχυθεί μετά τις μειώσεις των τιμών.

«Η τιμή έχει σημασία» είπε ο Έλον Μασκ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα της εταιρείας. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ήθελαν να αγοράσουν αυτοκίνητο Tesla, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Πρώτη σε παγκόσμιες πωλήσεις και το 2022 - Στην κορυφή των αυτοκινητοβιομηχανιών για τρίτη συνεχή χρονιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider