Με αύξηση πωλήσεων 40% έκλεισε το 2022 για τη μπύρα Νήσος - Τα επόμενα σχέδια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αύξηση πωλήσεων 40% έκλεισε το 2022 για τη μπύρα Νήσος - Τα επόμενα σχέδια
Το 2022 ήταν μια από τις καλύτερες εμπορικά χρονιές για τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, αλλά μια από τις χειρότερες από πλευράς κόστους. Πώς προχωρά η συνεργασία με τα Coffee Island για το κοινό προϊόν που έχουν δημιουργήσει και τα επόμενα βήματα. Τι δηλώνει στο insider.gr ο ιδρυτής της εταιρείας, Αλέξανδρος Κουρής.

Με σημαντική αύξηση πωλήσεων έκλεισε το 2022 για τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων που παράγει τις premium μπύρες Νήσος.

«Το 2022 πήγαμε πάρα πολύ καλά. Εμπορικά ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές. Καταγράψαμε αύξηση πωλήσεων κατά 40% σε όγκο σε σχέση με το 2021», αποκάλυψε, μιλώντας στο insider.gr,ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, Αλέξανδρος Κουρής.

Ο ίδιος στρέφει τώρα το βλέμμα στη νέα τουριστική σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει προσεχώς, ελπίζοντας σε πολύ καλύτερες μέρες μετά τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που διανύει η εγχώρια επιχειρηματικότητα.

«Η χειρότερη χρονιά από πλευράς κόστους το 2022»

«Μπορεί το 2022 από εμπορική πλευρά να πήγαμε πάρα πολύ, όμως από πλευράς κόστους αποδείχθηκε η χειρότερη χρονιά όλων», δεν δίστασε να επισημάνει. «Τα κόστη μας τσάκισαν», παραδέχθηκε στο insider.gr.

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, είναι τελείως πρωτόγνωρο», δήλωνε ο κ. Κουρής τον περασμένο Νοέμβριο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις πρωτοφανείς αυξήσεις του κόστους με πυρήνα την ενέργεια. Ο ίδιος έκρουε τότε τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο ευάλωτες είναι οι επιχειρήσεις απέναντι στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, αναγνωρίζοντας μάλιστα πως το εγχώριο επιχειρηματικό σύστημα ήταν ανέτοιμο να διαχειριστεί όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες… Η ενεργειακή κρίση αφήνει μια πολύ «πικρή γεύση» στο επιχειρείν, σχολίαζε χαρακτηριστικά.

Η συνεργασία με την Coffee Island και το «πάντρεμα» της μπύρας και του καφέ

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, τον Ιούλιο του 2022 οι εταιρείες Νήσος και Coffee Island προχώρησαν σε συνεργασία και κυκλοφόρησαν στην αγορά το καινοτόμο προϊόν Coffee Cold Brew Beer. Πρόκειται για ένα προϊόν που «παντρεύει» περίτεχνα τις γεύσεις της μπύρας και του παγωμένου καφέ και αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή «για την παρέα» τις απογευματινές ώρες, με στόχο την «αλλαγή της γευστικής παλέτας» των καταναλωτών.

Από τον Ιούλιο που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, το προϊόν διατίθεται αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων της Coffee Island, ωστόσο στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθεί σε περισσότερα σημεία πώλησης.

Νήσος και Coffee Island γνωρίστηκαν ως εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, επιμένοντας… ελληνικά και πιστεύοντας στη δύναμη των συνεργειών. Τελικά χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να συμφωνήσουν στην παραγωγή και κυκλοφορία του καινοτόμου προϊόντος. Ωστόσο, τίποτα δεν έγινε τυχαία. Η ΝΗΣΟΣ πειραματιζόταν χρόνια στον καφέ, ενώ και η Coffee Island εξερευνούσε για χρόνια την αγορά της μπύρας.

Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος μεσολάβησαν μόλις 4-5 μήνες. Μάλιστα, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί πως η Coffee Cold Brew Beer θα έκανε φέτος την εμφάνισή της στην αγορά, τελικά επισπεύθηκε για τον περασμένο Ιούλιο η κυκλοφορία της στα ψυγεία των καταστημάτων Coffee Island. Το μεγάλο τεστ, ωστόσο, για το καινοτόμο προϊόν θα είναι η τουριστική σεζόν 2023, με τους επόμενους μήνες να είναι καθοριστικοί για την αποδοχή του από το καταναλωτικό κοινό.

Η Νήσος, μια ελληνική οικογενειακής ιδιοκτησίας ζυθοποιία, δημιουργήθηκε το 2012 από το μηδέν μέσα στην ελληνική κρίση, από τον Αλέξανδρο Κουρή και τη σύντροφό του Μάγια Τσόκλη. Στόχος ήταν η παραγωγή μιας ελληνικής premium μπύρας. Τα προϊόντα έγιναν γρήγορα γνωστά και παρά το μικρό της μέγεθος, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της μπύρας στην Ελλάδα. -Οι ποιοτικές, απαστερίωτες μπύρες ΝΗΣΟΣ παράγονται και εμφιαλώνονται στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο στην Τήνο, ζυθοποιούνται με αργές, παραδοσιακές, φυσικές διαδικασίες και προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και δεν περιέχουν συντηρητικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άρδην αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά μπύρας και αναψυκτικών – Οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών»

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Τι σηματοδοτεί η παραγωγή της μπύρας Carlsberg στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων το μεγάλο «στοίχημα» της Βίκος - Τα νέα προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider