Χωρίς φρένα η πτώση Adani: «Καπνός» 105 δισ. δολάρια - Από 3ος έγινε 16ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς φρένα η πτώση Adani: «Καπνός» 105 δισ. δολάρια - Από 3ος έγινε 16ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Δίχως τέλος ο κατήφορος για την Adani μετά το σορτάρισμα από τον αμερικανό επενδυτικό οίκο Hindenburg.

Οι εταιρείες του Adani Group έχουν δει 105 δισεκατομμύρια δολάρια να εξανεμίζονται σε χρηματιστηριακή αξία, επεκτείνοντας τις διευρυμένες απώλειες και την άκακτη διολίσθηση που επέφερε το σορτάρισμα από τον αμερικανό επενδυτικό οίκο Hindenburg.

Η αρνητική εξέλιξη για τον Ινδό έρχεται μετά την ακύρωση της πώληση μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, με την μετοχή της Adani Enterprises να βυθίζεται έως και 20% σήμερα. Υπενθυμίζεται πως η μετοχή έχει υποχωρήσει πάνω από 50% από την Παρασκευή, όταν ο οίκος κατηγόρησε τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον μέχρι πρότεινος 3ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου για «θρασύτατη» χειραγώγηση της αγοράς και λογιστική απάτη.

Η μαζική πώληση μετοχών συρρικνώνει δραματικά την καθαρή περιουσία του Αντάνι που σε πραγματικό χρόνο σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται σε 65,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση, ακριβώς κάτω από τον Κινέζο επιχειρηματία Ζονγκ Σανσάν.

«Οι κινήσεις στην αγορά σήμερα ήταν άνευ προηγουμένου και η τιμή της μετοχής μας παρουσίασε διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένων των ανεξέλεγκτων αυτών συνθηκών, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεώρησε ότι η συνέχιση της έκδοσης δεν θα ήταν σωστή ηθικά. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πρωταρχικό και ως εκ τούτου για να τους απομονώσει από ενδεχόμενες οικονομικές απώλειες, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει», πρόσθεσε.

«Επίθεση στην Ινδία»

Στην επιστολή του Σαββατοκύριακου, ο όμιλος Adani αναφέρει πως οι κατηγορίες του Hindenburg ήταν «μια υπολογισμένη επίθεση στην Ινδία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ποιότητα των ινδικών θεσμών, την ανάπτυξη και τη φιλοδοξία που έχει η Ινδία». Ο επικεφαλής Οικονομικών του ομίλου υποστήριξε σε συνέντευξη του πως η Adani Enterprises δεν έχει επηρεαστεί από τη μεταβλητότητα στην πορεία της μετοχής, τονίζοντας πως αυτή στηρίζεται στη «δυνατότητα για προσέγγιση νέων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός οίκος απάντησε στην ανακοίνωση του ινδικού ομίλου του Αντάνι, λέγοντας πως η τελευταία «αγνοεί κάθε βασική κατηγορία» που αναφέρει η έκθεση του Hindenburg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γουόρεν Μπάφετ «ξεφορτώθηκε» 1,5 εκατ. μετοχές της κινεζικής BYD

Ιστορικό υψηλό για τα κέρδη της Santander το 2022 - Υπερδιπλασιάστηκαν οι προβλέψεις για ζημίες

OpenAI: Έρχεται μηνιαία συνδρομή 20 δολαρίων για το ChatGPT

gazzetta
gazzetta reader insider insider