Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Θηλιά για μικρομεσαίους η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Θηλιά για μικρομεσαίους η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών
«Η κυβέρνηση αγνόησε για άλλη μια φορά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και προχώρησε, παρά την εκφρασμένη αντίρρησή μας, σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 9,6% από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με το ύψος του πληθωρισμού την προηγούμενη χρονιά».

«Η κυβέρνηση αγνόησε για άλλη μια φορά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και προχώρησε, παρά την εκφρασμένη αντίρρησή μας, σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 9,6% από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με το ύψος του πληθωρισμού την προηγούμενη χρονιά», αναφέρει ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Το ΒΕΑ, «είχε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στην νέα οικονομική επιβάρυνση, που κυμαίνεται από 244 έως 655 ευρώ το χρόνο, μόνο για την κύρια ασφάλιση, ανάλογα με την κατηγορία που έχει επιλέξει ο εκάστοτε μη μισθωτός», προσθέτει.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων παρουσιάζει χαρακτηριστικά παραδείγματα των νέων εισφορών που καλούνται να καταβάλουν οι μη μισθωτοί:

  • Ελεύθερος επαγγελματίας που βρίσκεται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία και έχει επικούρηση και εφάπαξ, σήμερα πλήρωνε 285 ευρώ για εισφορές, από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνει 311,63 ευρώ. Μηνιαία αύξηση 26,63 ευρώ, ετήσια 319,56 ευρώ.
  • Ελεύθερος επαγγελματίας που βρίσκεται στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία και έχει επικούρηση και εφάπαξ, σήμερα πλήρωνε 405 ευρώ για εισφορές, από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνει 443,1 ευρώ. Μηνιαία αύξηση 38,1 ευρώ, ετήσια 457,2 ευρώ.
  • Ελεύθερος επαγγελματίας που βρίσκεται στην έκτη ασφαλιστική κατηγορία και έχει επικούρηση και εφάπαξ, σήμερα πλήρωνε 669 ευρώ για εισφορές, από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνει 732,57 ευρώ. Μηνιαία αύξηση 63,57 ευρώ, ετήσια 762,84 ευρώ.

Η ανάρτηση στο Facebook

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πάει» για την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη της δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Πάσχα με 4 «δώρα» για τους συνταξιούχους - Ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για τον Απρίλιο

Τράπεζες: Τo βασικό και το δυσμενές σενάριο για το stress test του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider