Η Walmart δίνει μισθολογικές αυξήσεις 17% σε 340.000 υπαλλήλους της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Walmart δίνει μισθολογικές αυξήσεις 17% σε 340.000 υπαλλήλους της
Walmart
Μισθολογικές αυξήσεις που θα φτάσουν ως και το 17% δίνει σε χιλιάδες εργαζομένους της η Walmart, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου προσπαθεί να προλάβει ένα κύμα παραιτήσεων.

Μισθολογικές αυξήσεις που θα φτάσουν ως και το 17% δίνει σε χιλιάδες εργαζομένους της η Walmart, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου προσπαθεί να προλάβει ένα κύμα παραιτήσεων, εν μέσω της ήδη τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNCB, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων της εταιρείας θα ανέλθει στα 14 ευρώ/ώρα από 12 ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ η πλειοψηφία των 340.000 εργαζομένων που θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις απασχολείται στην εξυπηρέτηση πελατών στα καταστήματα της αλυσίδας.

Όπως ανέφερε ο CEO της Walmart, John Furner, με την παραπάνω αύξηση, ο μέσος μισθός των εργαζομένων της εταιρείας θα διαμορφωθεί πάνω από τα 17,5 δολάρια/ώρα.

Σημειώνεται πως η Walmart απασχολεί περίπου 1,6 εκατ. υπαλλήλους στις ΗΠΑ και το εξωτερικό, γεγονός που την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Verizon: Αυξήθηκαν οι συνδρομητές δ' τριμήνου αλλά το ετήσιο outlook ήταν κατώτερο των προσδοκιών

3M: Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο, μειωμένο το guidance για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider