ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης από την αλυσίδα λιανεμπορίου Party City 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης από την αλυσίδα λιανεμπορίου Party City 
Η εταιρεία έχει πάνω από 800 ίδια καταστήματα και σημεία franchise σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου και ειδών δώρου Party City ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της με αίτημα πτώχευσης και προστασίας από τους δανειστές υπό το άρθρο 11 της σχετικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το αίτημα έρχεται καθώς η διοίκηση της Party City θέλει να αναδιαρθρώσει τα χρέη της και καθώς αρκετές αλυσίδες λιανεμπορίου αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας εν μέσω των επιπτώσεων που έχει ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ προς την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Η Party Citi έχει φτάσει σε αρχική συμφωνία με ομάδα επενδυτών ώστε να στηρίξουν το πλάνο αναδιάρθρωση της που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο β' τρίμηνο του 2023.

Η εταιρεία έχει πάνω από 800 ίδια καταστήματα και σημεία franchise σε όλο τον κόσμο και ανακοίνωσε πως τα καταστήματα εκτός των ΗΠΑ δεν θα επηρεαστούν από το πλάνο αναδιάρθρωσης και ότι θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μετά από την ανακοίνωση, η μετοχή της Party Citi έφτασε να κερδίζει άνω του 10% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, με τις συναλλαγές να διακόπτονται προσωρινά.

Υπενθυμίζεται πως πιέσεις για χρεοκοπία αντιμετωπίζει και η Bed Bath & Beyond, με τη διοίκηση της να συνομιλεί με πιθανές τράπεζες που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο της πρακτικής «stalking horse bid», στο πλαίσιο της οποίας μια οντότητα θα υποβάλει μια προσφορά εξαγοράς για ένα μέρος ή και το σύνολο των assets της δοκιμαζόμενης εταιρείας, ορίζοντας έτσι το κάτωτατο όριο προσφορών για όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και οι όροι ενδέχεται και να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sky: Προς χιλιάδες απολύσεις η Microsoft - Έως και 11.000 θέσεις εργασίας

Πάνω από 500 διαφημιζόμενοι ανέστειλαν τη συνεργασία με το Twitter από όταν ανέλαβε ο Έλον Μασκ

PwC: Οι επενδυτικές αποφάσεις έχουν «άρωμα» καινοτομίας και ESG

gazzetta
gazzetta reader insider insider