Bed Bath & Beyond: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για δάνειο... χρεοκοπίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bed Bath & Beyond: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για δάνειο... χρεοκοπίας
Στο τραπέζι βρίσκεται η πρακτική «stalking horse bid».

Η Bed Bath & Beyond συνομιλεί με πιθανές τράπεζες που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο της πρακτικής «stalking horse bid», στο πλαίσιο της οποίας μια οντότητα θα υποβάλει μια προσφορά εξαγοράς για ένα μέρος ή και το σύνολο των assets της δοκιμαζόμενης εταιρείας, ορίζοντας έτσι το κάτωτατο όριο προσφορών για όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και οι όροι ενδέχεται και να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Eκπρόσωπος της Bed Bath & Beyond επανέλαβε ότι η εταιρεία διερευνά «πολλαπλά μονοπάτια» για να βελτιώσει τις προοπτικές της και «καθορίζει τα επόμενα βήματά της, διεξοδικά και έγκαιρα».

Η Bed Bath & Beyond με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ βλέπει τις ζημιές της να διευρύνονται καθώς επιχειρεί την ανάκαμψη της επιχείρησής της. Στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών στις 9 Ιανουαρίου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 393 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο έως τις 26 Νοεμβρίου και αποκάλυψε ότι εξετάζει «όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές» για να επιστρέψει σε οικονομική ομαλότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο λιανοπωλητής είπε ότι αυτές οι επιλογές περιελάμβαναν την πιθανότητα χρεοκοπίας, μια προειδοποίηση που ήρθε μετά την απόσυρση μιας προσφοράς ανταλλαγής ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Έγινε μείωση 40% στις αποδοχές του Τιμ Κουκ -Έπαιρνε πολλά για τους θεσμικούς μετόχους

Η Vodafone ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider