FedEx: Μειώθηκαν τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FedEx: Μειώθηκαν τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις
Δύσκολο οικονομικό τρίμηνο για την εταιρία.

Η FedEx ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν ενώ προειδοποίησε και για την υποτονική ζήτηση.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως τα «επιθετικά» μέτρα που έλαβε για την μείωσξη του κόστους, συνέβαλαν στο να κλείσει η οικονομική της «τρύπα» κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του γίγαντα στις μεταφορές υποχώρησαν στα 788 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου από 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Tα έσοδα από τις πωλήσεις επίσης διολίσθησαν στα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το ίδιο διάστημα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,18 δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά κάτω από τα 4,83 δολάρια ανά μετοχή που ανέφερε η επιχείρηση την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Τον Σεπτέμβριο, η FedEx ανακοίνωσε μέτρα μείωσης του κόστους καθώς ανέμενε η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε ύφεση.

«Οι ομάδες μας επικεντρώνονται σταθερά στην ταχεία εφαρμογή εξοικονόμησης κόστους για τη βελτίωση της κερδοφορίας», δήλωσε ο CFO της FedEx Μάικλ Λένζ μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων. «Καθώς προσβλέπουμε στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, επιταχύνουμε την πρόοδό μας στις δράσεις μείωσης κόστους, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της συνεχιζόμενης πτώσης ζήτησης» πρόσθεσε.

Οι μετοχές της FedEx υποχώρησαν περίπου 36% για το έτος από το κλείσιμο της Wall Street την Τρίτη, με την εταιρία να ανακοινώνει τα αποτελέσματά της μετά το «καμπανάκι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντέδρασε η Wall Street - Τέλος στο 4ήμερο αρνητικό σερί

Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου

Νέα πτώση 9% για το φυσικό αέριο - Διεύρυνε τα κέρδη του το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider