H Tesla μειώνει την παραγωγή οχημάτων στο mega εργοστάσιο της Σαγκάης για τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Tesla μειώνει την παραγωγή οχημάτων στο mega εργοστάσιο της Σαγκάης για τον Δεκέμβριο
Η παραγωγή των Model Y θα μειωθεί κατά 30% για τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Η διοίκηση της Tesla προχωρά σε αναστολή της παραγωγής οχημάτων της στο mega εργοστάσιο της στη Σαγκάη της Κίνας, σύμφωνα με memo της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, η εταιρεία του Έλον Μασκ θα αναστείλει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιο για την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως το Model Y είναι το μοντέλο της Tesla με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η αναστολή για την τελευταία εβδομάδα του έτους θα επηρεάζει την παραγωγή των Model Y στο εργοστάσιο της Σαγκάης καθώς θα μειωθεί κατά 30% για τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, ανέφερε το Reuters.

Η Tesla στοχεύει να έχει παράξει 20.000 Model Y τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Ο αντίστοιχος αριθμός για τις πρώτες 3 εβδομάδες του Νοεμβρίου είχε διαμορφωθεί σε 39.000.

Σημειώνεται πως η Tesla έχει προχωρήσει σε μειώσεις τιμών των οχημάτων της για τους καταναλωτές της Κίνας, κίνηση που έφερε τον αριθμό πωλήσεων αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα σε ιστορικό υψηλό για τον Νοέμβριο.

Την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε πως μειώνει κατά 6.000 γουάν (860 δολάρια) τις τιμές για την αγορά ορισμένων οχημάτων της στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Άντλησε 4,3 δισ. δολάρια πλησιάζοντας στο τέλος μιας «επώδυνης» πορείας

Twitter: Ο Έλον Μασκ «ξεφορτώνεται» 1,5 δισ. ανενεργούς λογαριασμούς

TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek - Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider