Credit Suisse: Η επιτυχής προσφορά δικαιωμάτων θα σημάνει το τέλος της «άγριας πορείας»;

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Η επιτυχής προσφορά δικαιωμάτων θα σημάνει το τέλος της «άγριας πορείας»;
Μια επιτυχημένη προσφορά δικαιωμάτων θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας άγριας πορείας τις τελευταίες εβδομάδες για τη μετοχή της προβληματικής ελβετικής τράπεζας.

Οι τράπεζες που χειρίζονται την προσφορά δικαιωμάτων της Credit Suisse αναμένουν ότι θα ασκηθούν σχεδόν το σύνολο τους, σημειώνοντας επιτυχία για μια αύξηση κεφαλαίου που φαινόταν αμφίβολη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή την στιγμή οι εν λόγω τράπεζες αναμένουν από τους επενδυτές να καταλάβουν πολύ πάνω από το 90% των προσφερόμενων μετοχών, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Οποιοδήποτε υπόλοιπο ποσό προβλέπεται να είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να απορροφηθεί ως επί το πλείστον από τους υπό-αναδόχους, οι οποίοι είναι μεγάλοι επενδυτές που έχουν συμφωνήσει να εξαγοράσουν μη αγορασμένες μετοχές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ακόμα, οι τράπεζες που συντονίζουν την προσφορά δεν προβλέπουν επί του παρόντος ότι θα χρειαστεί να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσό μετοχών της Credit Suisse στα βιβλία τους στη συνέχεια. Η προσφορά έκλεισε περίπου στις 12 μμ ώρα Ζυρίχης.

Μια επιτυχημένη προσφορά δικαιωμάτων θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας άγριας πορείας τις τελευταίες εβδομάδες για τη μετοχή της προβληματικής ελβετικής τράπεζας, όταν κάποια στιγμή σημείωσε σερί ζημιών 13 ημερών. Τα σχόλια του προέδρου Axel Lehmann την Παρασκευή ότι η τράπεζα έχει σταματήσει τις μαζικές εκροές παρείχαν κάποια ανακούφιση, μόνο που η μετοχή συνέχισε την πτωτική της πορεία την Τρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό περίπου 2,67 ελβετικών φράγκων, ακριβώς πάνω από την τιμή των 2,52 φράγκων που πρόσφερε η Credit Suisse για δικαιώματα εγγραφής στους υφιστάμενους επενδυτές.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Έτοιμη να ξεκινήσει την μάχη των 440 εκατ. δολαρίων με την SoftBank - Επίδικο η κατάρρευση της Greensill

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την απόκτηση μεριδίου 500 εκατ. δολ. στην Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider