Πλαστικά Θράκης: Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλαστικά Θράκης: Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος
Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιεί η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος της Πλαστικά Θράκης.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιεί η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος της Πλαστικά Θράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη διανομή (καταβολή) προς τους μετόχους της Εταιρείας προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2022 συνολικού ποσού 3.000.000 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι 0,0685848289 Ευρώ ανά μετοχή της Εταιρείας (μικτό ποσό) αποφάσισε στις 22 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Πλαστικά Θράκης.

Το τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή, θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής του προσωρινού μερίσματος. Η Εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της θα προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με το ακριβές τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένης της προσαύξησης που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει κατά την ημερομηνία αποκοπής του προσωρινού μερίσματος. Το ως άνω ποσό του προσωρινού μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%.

Η διανομή του προσωρινού μερίσματος πραγματοποιείται μετά την πάροδο δύο (2) μηνών από την καταχώρηση στο Γ.Ε.ΜΗ. της σχετικής ανακοινώσεως περί της δημοσίευσης των ενδιάμεσων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2022-30.06.2022 (Α’ εξάμηνο τρέχουσας χρήσεως 2022). Με τη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2022 του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθορίστηκαν οι παρακάτω ημερομηνίες:

- Ημερομηνία αποκοπής του προσωρινού μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023.

- Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2022 είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 (Record Date).

- Η πληρωμή (καταβολή) του προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2022 θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής προσωρινού μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Διευκρινίζεται προς τους κ.κ. μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του προσωρινού μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση (ήτοι εν προκειμένω μέχρι 31.12.2028) και ότι μετά την ανωτέρω παραγραφή τους τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider