New York Times: Απεργούν 1.100 εργαζόμενοι - Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 1970

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
New York Times: Απεργούν 1.100 εργαζόμενοι - Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 1970
Οι δύο πλευρές προσπαθούν να συνάψουν μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να αποτραπεί η απεργία, αλλά εκπρόσωπος των New York Times είπε ότι «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» για διαπραγματεύσεις σήμερα Τετάρτη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του NewsGuild.

Οι New York Times προετοιμάζονται για μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία τους, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση την Πέμπτη, η οποία αποτελεί τη μαζικότερη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η ιστορική απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο 24ωρο, με τα μέλη του προσωπικού της θρυλικής αμερικανικής εφημερίδας να πραγματοποιούν πικετοφορία έξω από τα γραφεία των Times στη 13:00, ενώ εξέχοντες δημοσιογράφους όπως η Nικόλ Χάννα Τζόουνς να εκφωνεί ομιλία κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης αλληλεγγύης.

Το συνδικάτο NewsGuild of New York, που εκπροσωπεί δημοσιογράφους, τεχνικούς και άλλα μέλη του προσωπικού των New York Times, υπογραμμίζει πως οι 1.100 και πλέον εργαζόμενοι που θα απεργήσουν αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του συνόλου.

«Ελπίζαμε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη συμφωνία πριν την προθεσμία που είχαμε δώσει, αλλά πλέον περισσότεροι από 1.100 εξ ημών είμαστε έτοιμοι να σταθούμε ενωμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά και ενωμένοι για όλους τους δημοσιογράφους σε κάθε μέρος», υπογράμμισε η δημοσιογράφος των New York Times, Τζένι Βρέντας.

Η απεργία προγραμματίζεται καθώς η διοίκηση των New York Times και το συνδικάτο NewsGuild διαφωνούν για διάφορα ζητήματα, ειδικά τους μισθούς. Η διοίκηση λέει ότι έχει προσφέρει «σημαντικές αυξήσεις», αλλά το συνδικάτο αντιτείνει ότι η εφημερίδα «έχει συχνά μπερδέψει τις ίδιες της τις προτάσεις». Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται από τον Μάρτιο του 2021, οπότε είχε λήξει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο άκαρπων προσπαθειών το συνδικάτο αποφάσισε να προχωρήσει στην απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το TIME ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Το best seller ρολόι Top Time Deus της Breitling επιστρέφει σε μια νέα limited edition κυκλοφορία

Γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι/βασιλόπιτα και σοκολάτα μπαίνουν στο εορταστικό καλάθι