Alpha Bank: Κύριος ιδιώτης μέτοχος η Reggeborgh - Αλλαγές στο μετοχικό σχήμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Κύριος ιδιώτης μέτοχος η Reggeborgh - Αλλαγές στο μετοχικό σχήμα
Ο Ολλανδός Henry Holterman είναι, επί της ουσίας πλέον, ο ισχυρότερος ιδιώτης μέτοχος της Alpha Bank καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας προς το Χρηματιστήριο, το ποσοστό που κατέχει το family office του John Paulson υποχώρησε κάτω από το 5%.

Ο Ολλανδός Henry Holterman είναι, επί της ουσίας πλέον, ο ισχυρότερος ιδιώτης μέτοχος της Alpha Bank καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας προς το Χρηματιστήριο, το ποσοστό που κατέχει το family office του John Paulson υποχώρησε κάτω από το 5%. Το δε ποσοστό που ελέγχει ο Holterman εκτιμάται πλέον από την αγορά σε άνω του 6%.

Θυμίζουμε ότι ο Paulson διατηρούσε από το 2015 ποσοστό άνω του 6% στην Alpha Bank, ενώ άσκησε το σύνολο των δικαιωμάτων του στην ΑΜΚ του 2021. Το Νοέμβριο του 2022 η συμμετοχή του ανερχόταν σε 5,61% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Από την πλευρά της, η Reggeborgh αρχής γενομένης από την ΑΜΚ του Ιουλίου του 2021 ενίσχυσε αποφασιστικά τη θέση της στην Alpha Bank, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του περασμένου Νοεμβρίου, με αφορμή τη διανομή μετοχών του Galaxy, διατηρούσε ποσοστό 5,55% στην Τράπεζα. Και πλέον μάλλον μεγαλύτερο του 6%…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Προς έκδοση senior preferred ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

Τα «δώρα» των Βρυξελλών στην Αθήνα για χρέος, αγορές - Νέες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις & μέτρα στήριξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider