Το Υπερταμείο βραβεύθηκε για τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Υπερταμείο βραβεύθηκε για τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζει
Το Υπερταμείο έλαβε το βραβείο καλών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας από το Circle The Med Forum.

Το Υπερταμείο έλαβε το βραβείο καλών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας από το Circle The Med Forum. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά απονομής των βραβείων που αναγνωρίζουν τις εταιρείες που έχουν αναπτύξει, σχεδιάσει ή και εφαρμόσει θετικές δράσεις και καλές πρακτικές σε έναν ή περισσότερους από τους έξι πυλώνες της Κυκλικής Οικονομίας: Πράσινη Ανάπτυξη, Γαλάζια Οικονομία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πολιτιστική Κληρονομιά, Βιώσιμος Τουρισμός και Έξυπνες Πόλεις.

Ως το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, το Υπερταμείο εκπόνησε το νέο στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2022-2024, θέτοντας τις βάσεις και έχοντας ήδη βάλει σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο με κριτήρια ESG, που δίνει αξία σε τρεις ισοβαρείς πυλώνες: την Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Πολίτες. Εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής - γεωπολιτικής κρίσης, ο όμιλος καταφέρνει, σε συνεργασία με τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις του δρόμου προς τη βιώσιμη μετάβαση, με αρχές κυκλικής οικονομίας, που ήδη παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα και καλές πρακτικές, και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα.

Απάντησε, δε, στην πρόκληση δημιουργίας ενός κυκλικού επιχειρηματικού μοντέλου, σχεδιάζοντας ένα πλάνο δράσης με στόχο τη συρρίκνωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, και την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων του. Ο βασικός στόχος που έχει τεθεί από το Στρατηγικό Σχέδιο είναι η μείωση από τον όμιλο του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 15% έως το 2024.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχει ήδη προχωρήσει στον όμιλο η μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος Scope 1 και Scope 2, με στόχο την μετάβαση σε λειτουργία με χαμηλή εκπομπή ρύπων. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί για όλες τις θυγατρικές εταιρείες Έγγραφο Προσδοκιών, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιήσουν μέσα στο 2023, με τα στοιχεία που τις συσχετίζουν με το περιβάλλον, όπως το ανθρακικό αποτύπωμα και η κλιματική ανάλυση.

Το Υπερταμείο αναμένεται να δημοσιοποιήσει σύντομα την πανελλαδική μελέτη που διεξάγει ο ΙΟΒΕ για την κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση του οργανισμού και των θυγατρικών του εταιρειών, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω δράσεις για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Κωστόπουλος: Η Τράπεζα Πειραιώς «αγκαλιάζει» ισότιμα τους πελάτες ΑμεΑ – Οι πρωτοποριακές υπηρεσίες

ΤΑΙΠΕΔ – PPF: «Ποδαρικό» στο 2023 με ΣΔΙΤ διαγωνισμό 205 εκατ. ευρώ για τα νέα Δικαστικά κτήρια Αθηνών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider