HSBC: «Ψαλιδίζει» το 15% των ανώτατων στελεχών της παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: «Ψαλιδίζει» το 15% των ανώτατων στελεχών της παγκοσμίως
Την Τετάρτη, η HSBC ανακοίνωσε πιθανή πώληση των δραστηριοτήτων της στη Νέα Ζηλανδία και σχέδια για το κλείσιμο 114 υποκαταστημάτων στη Βρετανία.

Η HSBC περικόπτει έως και το 15% από τα 2.000 ανώτατα διευθυντικά της στελέχη παγκοσμίως, καθώς προσπαθεί να εξορθολογίσει το προσωπικό της διοίκησης και να μειώσει το κόστος, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση επί του θέματος στο Reuters.

Οι παγκόσμιες περικοπές θέσεων εργασίας στην τράπεζα με έδρα το Λονδίνο αφορούν πολλές επιχειρηματικές μονάδες σε πολλές γεωγραφικές τοποθεσίες και οδηγούν στην απώλεια τουλάχιστον 200 θέσεων, κυρίως των Chief Operating Officer (COO) πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η HSBC απασχολεί πολλούς COO ενώ ήδη «μαζεύει» την παγκόσμια δραστηριότητά της εδώ και αρκετά χρόνια, μειώνοντας το προσωπικό του σε πολλές περιοχές, μέχρι και αποχωρεί εξ ολοκλήρου από ορισμένες χώρες, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων της.

Οι τελευταίες περικοπές έχουν ήδη ξεκινήσει, ανέφερε μια από τις πηγές με την ίδια την HSBC να αρνείται να σχολιάσει την είδηση.

Η πρωτοβουλία, με την κωδική ονομασία Project Banyan, έρχεται μετά το τελευταίο σημαντικό σχέδιο απολύσεων της HSBC το 2020, το οποίο στόχευε σε περικοπές έως και 35.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως σε όλα τα επίπεδα προσωπικού.

Η HSBC αύξησε ελαφρώς το προσωπικό πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια του 2022, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, με τον αριθμό των εργαζομένων να αυξάνεται κατά 378 σε 220.075 στις 30 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με τις 31 Δεκεμβρίου πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριπλάσιες χρεοκοπίες για εταιρικά ομόλογα σε ΕΕ - ΗΠΑ το 2023 «βλέπει» η S&P

JP Morgan: «Πτώση» έως και 12% για τον S&P το πρώτο 6μηνο του 2023

Eurobank: Πού αποδίδεται η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider