Η φημολογία περί αγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτόξευσε τη μετοχή της - Άλμα άνω του 60%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η φημολογία περί αγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτόξευσε τη μετοχή της - Άλμα άνω του 60%
Tι κι αν έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο... Η μετοχή της Manchester United κινείται στα ύψη.

Οι επενδυτές που κατέχουν μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βίωσαν μία αξέχαστη εβδομάδα: από την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι την φημολογία πιθανής πώλησης του συλλόγου.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο αγγλικής ομάδας έχουν εκτοξευθεί, καθώς κατέγραψαν άνοδο έως και 62% κερδίζοντας περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία και συναλλαγές. Αυτή η επίδοση αποτελεί υψηλό 3,5 ετών και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά την άνοδο ρεκόρ τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτινάχθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή, καθώς ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ-Φαϊσάλ δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση της χώρας θα υποστηρίξει τις προσφορές για την εξαγορά του θρτυλικού ποδοσφαρικού συλλόγου.

Το προηγούμενο διάστημα, η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε συνολικά μια μη συμφέρουσα επιλογή, καθώς διαπραγματευόταν κατά 6% χαμηλότερα από αρχική τιμή των 14 δολαρίων του συλλόγου τον Αύγουστο του 2012, τη στιγμή που η ιταλική Γιουβέντους, επέστρεψε στους επενδυτές πάνω από 90% στο ίδιο διάστημα στο ιταλικό χρηματιστήριο.

Η ραγδαία άνοδος της μετοχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή την εβδομάδα βοήθησε επίσης την κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει και πάλι τα 3 δισ. δολάρια, ένα επίπεδο που έχει ξεπεράσει ελάχιστες φορές τα τελευταία τρία χρόνια όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

Μάντσεστερ Σίτι: Ιστορικό υψηλό κερδών και εσόδων - Ξεπέρασε σε αξία την Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά

Νέος επικεφαλής του ESM ο Πιερ Γκραμένια, πρώην ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου

gazzetta
gazzetta reader insider insider