Πέθανε ο τραπεζίτης Σερ Έβελυν ντε Ρότσιλντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο τραπεζίτης Σερ Έβελυν ντε Ρότσιλντ
«Ένωσε» Βρετανία με Γαλλία.

Ο Σερ Έβελυν ντε Ρότσιλντ, που συνένωσε τον γαλλικό και βρετανικό τραπεζικό Όμιλο της οικογένειάς του και παρείχε οικονομικές συμβουλές στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών.

Ο διάσημος τραπεζίτης άφησε την τελευταία του πνοή «ειρηνικά στο σπίτι του», όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ξεκινώντας το 1976, ο Ρότσιλντ υπηρέτησε για 27 χρόνια ως πρόεδρος του Rothschild & Sons στο Λονδίνο, της χρηματοπιστωτικής δυναστείας που έχτισε ο προ-προπάππους του στα τέλη του 18ου αιώνα. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα γνωστή σήμερα ως Rothschild & Co. χρηματοδότησε τον Δούκα του Ουέλινγκτον στη νίκη του επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.

Πριν παραιτηθεί το 2003, πέτυχε τον μακροπρόθεσμο στόχο να φέρει σε επαφή την επιχείρηση του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως βασικό βήμα για να παραμείνει η επιχείρηση ανταγωνιστική απέναντι σε πολύ νεότερες -- αλλά και μεγαλύτερες -- πολυεθνικές τράπεζες.

«Η πρώτη σημαντική δύναμη της οικογένειας είναι η ενότητα», υπογράμμιζε μιλώντας στους New York Times το 1996, καθώς μαζί με τον ξάδερφό του, Ντέιβιντ ντε Ρότσιλντ, επικεφαλής του γαλλικού οίκου, ανακοίνωναν τη νέα τους συνεργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Καλύτερη Τράπεζα σε Ελλάδα & Κύπρο στις υπηρεσίες Treasury & Cash Management

Συνεχίζεται η κόντρα των telcos της Ευρώπης με τους big tech των ΗΠΑ

Εθνική Τράπεζα: Νέα εθελούσια έξοδος από 10 έως 28 Νοεμβρίου - Μέχρι 200.000 ευρώ η αποζημίωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider