Εθνική Τράπεζα: Νέα εθελούσια έξοδος από 10 έως 28 Νοεμβρίου - Μέχρι 200.000 ευρώ η αποζημίωση

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Τράπεζα: Νέα εθελούσια έξοδος από 10 έως 28 Νοεμβρίου - Μέχρι 200.000 ευρώ η αποζημίωση
Την εκκίνηση νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου αναμένεται να σηματοδοτήσει σήμερα η Εθνική Τράπεζα με την αποστολή εγκυκλίου στο προσωπικό της.

Την εκκίνηση νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου αναμένεται να σηματοδοτήσει σήμερα η Εθνική Τράπεζα με την αποστολή εγκυκλίου στο προσωπικό της.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες σε σχετικό δημοσίευμα του insider.gr, χθες η Διοίκηση της Τράπεζας ενημέρωσε τον Σύλλογο Εργαζομένων ότι θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, από τις 10 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2022. Οι αποχωρήσεις των εργαζομένων θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα της ΕΤΕ θα είναι στοχευμένο στις ηλικιακές ομάδες άνω των 40 ετών και πολύ περισσότερο στους 50+ στους οποίους θα δίνει πιο ελκυστικά κίνητρα για την οικειοθελή τους αποχώρηση σε σύγκριση με αυτά που έδινε το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας. Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα στοχεύει και σε εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων, αλλά και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΕΤΕ έθετε τη συμπλήρωση του 30ού έτους ως ελάχιστο όριο ηλικίας συμμετοχής και τα επτά έτη ως ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αποζημίωση που προβλέπει το νέο πρόγραμμα της ΕΤΕ ορίζεται με πλαφόν τις 150.000 ευρώ, όπως στο πρόγραμμα που έτρεξε η ΕΤΕ στο τέλος του 2021 (επίσης με εκκίνηση στις 10 Νοεμβρίου). Ωστόσο, προβλέπονται πολύ ισχυρότερα κίνητρα αποχώρησης για τους εργαζόμενους άνω των 50 και ακόμη περισσότερο για τους άνω των 55 ετών, με το πλαφόν αποζημίωσης στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες να φτάνει τις 200.000 ευρώ. Συνδυαστικά με το ηλικιακό κριτήριο θα λειτουργεί και ο τομέας απασχόλησης του εργαζόμενου, καθώς έμφαση δίνεται στα καταστήματα του δικτύου, αλλά και σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις, μεταξύ αυτών και η Μονάδα Ιδιωτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει ως αποζημίωση από 15 μεικτούς μηνιαίους μισθούς στους εργαζόμενους της ηλικιακής ομάδας 40 – 44 ετών και θα φτάνει έως τους 45 μεικτούς μηνιαίους μισθούς για τους άνω των 55.

Έξτρα ποσά εφάπαξ αποζημίωσης θα χορηγεί το πρόγραμμα στους εργαζόμενους στα καταστήματα της περιφέρειας, τα οποία θα ξεκινούν από 15.000 και θα φτάνουν έως τις 70.000 ευρώ για τους εργαζόμενους άνω των 55 ετών.

Πέραν της άμεσης αποχώρησης με εφάπαξ αποζημίωση, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΕΤΕ προβλέπει και sabbatical διάρκειας 2, 3, 4 και 5 ετών. Για τους εργαζόμενους που θα αποδεχτούν την διετή υποχρεωτική άδεια μετ΄ αποδοχών πριν την οριστική αποχώρησή τους από την Τράπεζα, προβλέπεται η καταβολή του 100% του μισθού τους. Η καταβολή μειώνεται στο 75% για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν την τριετή υποχρεωτική άδεια μετ΄αποδοχών, στο 60% για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν στην τετραετία, ενώ το ποσό περιορίζεται στο 50% του μεικτού μηνιαίου μισθού για την επιλογή αποχώρησης στην πενταετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψήφος εμπιστοσύνης και αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody's

Πού θα κάτσει η «μπίλια» για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider