Επιστροφή σε κερδοφορία για την Ryanair - «Υπερβολικές» οι ανησυχίες για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή σε κερδοφορία για την Ryanair - «Υπερβολικές» οι ανησυχίες για ύφεση
Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι καταναλωτές περισσότερο θα στραφούν στις φθηνότερες τιμές για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους από το να εγκαταλείψουν τελείως τα ταξίδια τους.

Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε η Ryanair για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 1,37 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 48 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα έσοδα της Ryanair ανήλθαν σε 6,62 δισ. ευρώ έναντι 2,15 δισ. ευρώ την ίδια χρονική περίοδο πέρσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα έφτασαν τα 4,98 δισ. ευρώ έναντι 2,20 δισ. ευρώ.

Η κίνηση των ταξιδιωτών διαμορφώθηκε σε 95,1 εκατ. επιβάτες από 39,1 εκατ. επιβάτες ενώ το ποσοστό πληρότητας στις πτήσεις της Ryanair έφτασε το 94% για την εξεταζόμενη χρονική περίοδο έναντι 79% τον αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία εκτιμά πως για το σύνολο του οικονομικού έτους θα μεταφέρει 168 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 166,5 εκατ. στην προηγούμενη εκτίμηση της. Ακόμα, η Ryanair ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θέσεων επιβατών που θα διαθέσει στις πτήσεις της για τον χειμώνα θα είναι υψηλότερος κατά 10% σε σχέση με τον χειμώνα του 2019, πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, η διοίκηση της ιρλανδικής αεροπορικής αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας και του υψηλότερου κόστους ζωής γα τα νοικοκυριά είναι σε μεγάλο βαθμό «υπερβολικές». Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι καταναλωτές περισσότερο θα στραφούν στις φθηνότερες τιμές για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους από το να εγκαταλείψουν τελείως τα ταξίδια τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

iPhone 14: Η Apple προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις παραδόσεις

WSJ: Έρχονται μαζικές απολύσεις σε Facebook, Instagram

Κίνα: Υποχώρησαν απρόσμενα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider