Chevron και Exxon Mobil ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τα αποτελέσματα τριμήνου τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chevron και Exxon Mobil ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τα αποτελέσματα τριμήνου τους
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτιναχθεί στα ύψη φέρνοντας κέρδη στις ενεργειακές εταιρείες.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η αμερικανική πετρελαϊκή Chevron την Παρασκευή, με καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 84% για το τρίτο τρίμηνο.

Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 5,56 δολάρια για την περίοδο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 4,81 δολαρίων από αναλυτές σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 66,64 δισ. δολάρια έναντι της εκτίμησης των 58,22 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Chevron έχουν ήδη αυξηθεί περισσότερο από 51% φέτος καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Ισχυρά και τα μεγέθη της Exxon Mobil

Άνω των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου και της Exxon Mobil, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παρασκευής ακολουθώντας τις υψηλές επιδόσεις της Chevron.

H Exxon ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή τρίτου τριμήνου στα 4,45 δολάρια, υψηλότερα από τα 3,79 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Η Exxon είπε επίσης ότι επαναγόρασε 4,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της το περασμένο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Chevron: Αλλάζει έδρα μετά από 20 χρόνια

Η Exxon Mobil έφυγε από τη Ρωσία με... άδεια χέρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider