Μπαίνουν στην Παγκρήτια Μπάκος - Καϋμενάκης - Εξάρχου με ποσοστό 33%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαίνουν στην Παγκρήτια Μπάκος - Καϋμενάκης - Εξάρχου με ποσοστό 33%
H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο δ.σ. της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω της οποίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατομμυρίων ευρώ. Παραμένει με 11,25% ο Μιχάλης Σάλλας.

Θεαματική εξέλιξη στην υπόθεση της Παγκρήτιας. H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω της οποίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

To δ.σ. της Παγκρήτιας αποδέχτηκε την πρόταση και έτσι η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33%, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Παγκρήτιας και στο στρατηγικό της σχέδιο. Οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lyktos Participations του Μιχάλη Σάλλα δεν θα συμμετάσχει τελικά στην ΑΜΚ και θα παραμείνει με το ποσοστό 11,25% μετά την αύξηση αφού, στο μεταξύ, εξαγόρασε το περίπου 2,5% που είχε η ΑΝΕΚ στην τράπεζα. Επόμενοι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην ΑΜΚ είναι η Εθνική Τράπεζα, με ποσοστό 7% και ο εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας, με ποσοστό 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκρήτια Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ - Με τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ/νέα μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider