Voltalia: Στόχος η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ 1 GW στην Ελλάδα

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Voltalia: Στόχος η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ 1 GW στην Ελλάδα
ananewasimes
Στη χώρα μας η αδειοδοτική διαδικασία των «πράσινων» επενδύσεων είναι ξεκάθαρη, σημείωσε ο country manager της Voltalia Greece. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας, είναι αποδεκτός ο χρόνος για την ωρίμανση των νέων έργων, με βασικότερη δυσκολία τη σύνδεση στο δίκτυο.

Στόχο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια ενός χαρτοφυλακίου ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW έχει θέσει η Voltalia Greece, όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Alexis Goybet, country manager της Voltalia Greece. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας, τα έργα αυτά προορίζονται τόσο για την κατακύρωση εγγυημένων τιμών, μέσω των διαγωνισμών της ΡΑΕ, όσο και για τη σύναψη «πράσινων» PPAs.

Η Voltalia Greece διαθέτει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ένα portfolio 16,7 MW σε λειτουργία, αποκλειστικά φωτοβολταϊκά πάρκα. Τα έργα βρίσκονται σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, όπως την Κοζάνη, τον Βόλο, την Πάτρα και την Τρίπολη. Στην πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας,. εγκαινίασε πριν ένα χρόνο ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 12 MW.

Ξεκάθαρη η αδειοδοτική διαδικασία

Το χαρτοφυλάκιο του 1 GW βρίσκεται σε διάφορα στάδια αδειοδοτικής «ωρίμανσης». Σύμφωνα πάντως με τον κ. Goybet, στόχος της εταιρείας είναι να εντάσσει στο portfolio της ποιοτικά και ανταγωνιστικά έργα. Επίσης, ο σχεδιασμός της είναι μακροπρόθεσμος, επιδιώκοντας τη σταθερή αύξηση του κύκλου εργασιών της, με διάρκεια στον χρόνο.

Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες που δίνει το «παρών» η Voltalia, εκτός από την ανάπτυξη έργων για την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, και στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή μονάδων ΑΠΕ για τρίτους, τη συντήρηση σταθμών, καθώς και την πώληση σχετικού εξοπλισμού. Μάλιστα, όσον αφορά τον τέταρτο «πυλώνα» εμπορικής δραστηριοποίησης, η Voltalia πρόσφατα υπέγραψε ειδική συνεργασία με την Goodwe με αντικείμενο την εμπορία και διανομή inverters, μπαταριών και άλλων στοιχείων εξοπλισμού σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Goybet, από την έως τώρα εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη πάρκων στην Ελλάδα (τόσο για ίδια εκμετάλλευση όσο και για τρίτους), η Ελλάδα διακρίνεται για την ξεκάθαρη αδειοδοτική διαδικασία των «πράσινων» επενδύσεων, συγκριτικά με άλλες χώρες. Επίσης, κρίνεται αποδεκτός ο χρόνος για την ωρίμανση νέων έργων στη χώρα μας, με βασικότερη δυσκολία τη διασφάλιση σύνδεσης στο δίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΛΑΡΚΟ: Αποσφραγίζονται σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές – Τα επόμενα βήματα

Υπηρεσίες διανομής και fintech λύσεις στα σχέδια των Wolt, Box και efood

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους: Πότε ξεκινά και πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider