Premia Properties: Η ICAP διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση στην κατηγορία «Α»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia Properties: Η ICAP διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση στην κατηγορία «Α»
Κατατάσσοντας την εταιρεία στην κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η ICAP διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Premia Properties στη βαθμίδα «Α», κατατάσσοντας την εταιρεία στην κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ICAP, η διατήρηση της πιστοληπτικής διαβάθμισης αντανακλά μεταξύ άλλων:

  • την διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο του δείκτη Net LTV σε συνδυασμό με το σημαντικό ποσοστό ακίνητης περιουσίας που παραμένει ελεύθερο βαρών, αυξάνοντας την ικανότητα της τιτλούχου να αντλεί επενδυτικά κεφάλαια, αυξάνοντας την επενδυτική της βάση και ενισχύοντας την ρευστότητά της.
  • τα σημαντικά διαθέσιμα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος (πρόσφατη έκδοση ομολόγου 100εκ. Ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς).
  • τη στρατηγική του Ομίλου για απόκτηση επενδυτικών ακινήτων σε κλάδους με αναπτυξιακή δυναμική (αποθηκευτικοί χώροι/logistics κ.α.) που εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την εσωτερική αξία των assets και θα συμβάλουν στην ενίσχυση των αντληθέντων εσόδων και την ενίσχυση της ρευστότητας, που θα συμβάλει στην ομαλή εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων.
  • την διατήρηση σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα του δεικτών εξυπηρέτησης, επιβάρυνσης και κεφαλαιακής δομής, οι οποίο εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για τους επόμενους 12-18 μήνες, συμβάλλοντας στην σταθερότητα και την προβλεψιμότητα του πιστωτικού προφίλ.

Στα λοιπά στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη περιλαμβάνονται: η υψηλή πληρότητα της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ότι άνω του 70% της συνολικής επιφάνειας των ακινήτων του Ομίλου βρίσκεται σε περιοχές υψηλής εμπορικής ζώνης καθώς και η πρόσφατη μετατροπή σε Α.Ε.Ε.Α.Π. που επιτρέπει στον Όμιλο να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα σχετικά φορολογικά πλεονεκτήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιτάν: Μείωση 5,5% στις καθαρές εκπομπές CO2 στο γ' τρίμηνο 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider