To Twitter «φυλλοροεί»: Χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Twitter «φυλλοροεί»: Χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του
Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους λογαριασμούς ενεργών χρηστών που έχουν και πολλούς ακολούθους και συχνές αναρτήσεις, οι οποίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τους πλέον ενεργούς χρήστες του χάνει το Twitter, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.

Πέραν των διαφόρων διασημοτήτων που ανα διαστήματα επιλέγουν να αποσυρθούν από τα φώτα της ψηφιακής δημοσιότητας, η πλατφόρμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους λογαριασμούς ενεργών χρηστών που έχουν και πολλούς ακολούθους και συχνές αναρτήσεις, οι οποίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τη δυσκολία αυτή είχε πρώτος επισημαίνει ο Έλον Μάσκ από τον περασμένο Απρίλιο κιόλας, όταν είχε διερωτηθεί «αν πεθαίνει το Twitter;».

Οι εν λόγω χρήστες αντιστoιχούν σε λιγότερο από το 10% του μηνιαίου όγκου λογαριασμών, αλλά τροφοδοτούν περί το 90% όλων των tweets και είναι υπεύθυνοι για πάνω από τα μισά έσοδα παγκοσμίως. Η εσωτερική έρευνα με τον τίτλο «Που πήγαν οι χρήστες Twitter;» καταδεικνύει πως οι σημαντικοί λογαριασμοί βρίσκονται σε «απόλυτη πτώση». Ως σημαντικός λογαριασμός λογίζεται ο χρήστης που συνδέεται με την πλατφόρμα έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα για ποστάρει 3 με 4 φορές την εβδομάδα, βάσει της μελέτης της εταιρείας.

Επίσης η μελέτη δείχνει πως το ενδιαφέρον των χρηστών έχει μετατοπιστεί προς «επικίνδυνα» πλέον θέματα όπως γυμνό και πορνογραφία, αλλά και τα κρυπτονομίσματα, τα οποία ωστόσο αποτελούν αντικίνητρο για διαφημιζόμενους. Στον αντίποδα, θέματα όπως ειδήσεις, αθλητικά και ψυχαγωγία, τα οποία λειτουργούν ως διαφημιστικό δέλεαρ, χάνουν «ατμό» σε αναγνωσιμότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

Microsoft: Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Κάτω του αναμενομένου τα έσοδα από το cloud

gazzetta
gazzetta reader insider insider